חברת הכנסת ציפי חוטובלי קובעת כי על הממשלה לחדול מהעברת הכספים לרצועת עזה כצעד ראשוני נגד מנגנוני הטרור העזתיים.

לדבריה של חוטובלי "מערכת מיגון אינו תחליף להרתעה, מערכת כיפת ברזל אינה יכולה לספק הגנה לתושבי הדרום ולכן על הממשלה לפעול בכוח כדי להרתיע את החמאס". כאמור לדברים אלה הוסיפה חוטובלי וקבעה כי "בצעד ראשון על הממשלה להפסיק את העברת הכספים המממנים את מנגנוני הטרור בעזה".

נזכיר כי במקביל למתקפת הרקטות הבלתי פוסקת מרצועת עזה על ישובי עוטף עזה ואף הרחק משם, ממשיכה ישראל לסייע לאזרחי רצועת עזה הן בחיזוק החקלאות העזתית, הן באישורי היצוא מהרצועה וכן במתן אישור להעברת מיליוני דולרים במזומן מהנהגת הרשות הפלשתינית ברמאללה לרצועת עזה. חלק מהכספים מועברים בתואנה של משכורות לאנשי הרש"פ המועסקים ברצועת עזה, וזאת על אף שרבים מאוד מהם משמשים כעובדים ישירים של מנגנוני החמאס.

עוד נזכיר כי בראיונות שהתקיימו ביומני ערוץ 7 התייחסו מספר שרים לסוגיית הסיוע הנמשך לרצועת עזה תחת צל הטרור העזתי, ואלה השיבו שהמניע לכך הוא האופן הלקוי בו בוצעה הנסיגה הישראלית מרצועת עזה. השר אדלשטיין אמר בהקשר זה כי מדובר באבסורד הנובע מפרות הביאושים של ההתנתקות מרצועת עזה, התנתקות שהותירה את ישראל בעיני העולם כאחראית על הרצועה על אף העקירה והנסיגה ממנה.

דברים ברוח זו ניתן לשמוע גם מהשר עוזי לנדאו ומשרים אחרים. כאמור, היום העלתה חברת הכנסת חוטובלי את הסוגייה במהלך ביקור ועדת החוץ והביטחון של הכנסת בישובי הדרום. חבר הכנסת אריה אלדד הצטרף לדברים ואמר כי הוא "מאמין שההגנה הטובה ביותר היא התקפה אבל אם אין התקפה אז לפחות תנו הגנה. בזמן שאנחנו מתווכחים על אופי התגובה שלנו, משאיות של "ברינקס" מזרימות לעזה כסף מישראל".

במהלך הביקור אמר יו"ר הועדה חבר הכנסת שאול מופז כי "המדיניות של ממשלת ישראל היא מדיניות שגויה שפוגעת בהרתעה הישראלית שנשחקה מאז עופרת יצוקה. מי שקבע בסבב הלחימה האחרון את אורך החיים במדינה הם ארגוני הטרור. ארגוני  הטרור קבעו בעימות הנוכחי את כללי המשחק לעימות הבא שיהיה קשה יותר. המדיניות שלנו חייבת להיות התקפית כפי שהייתה מאז ומעולם בישראל".

עוד הוסיף ח"כ מופז כי "האירועים האחרונים כרסמו בהרתעה לא משום שאין למערכת הביטחון יכולת אלא בשל המדיניות שנקבע על ידי הממשלה. ב-10 ימים האחרונים ארגוני הטרור קבעו את סדר היום של למעלה ממיליון אזרחים ולמעלה מ 100 אלף תלמידים שלא הלכו לביה"ס. ארגוני הטרור צריכים להבין שמי שקובע את סדר היום זו ממשלת ישראל ומערכת הביטחון. מעולם לא היה מצב שבו למעלה ממיליון תושבים היו מושבתים וממשלת ישראל לא הגיבה. אנחנו נגיד את הדברים האלו בתקיפות גם לראש הממשלה".

יו"ר הוועדה הוסיף כי "מדיון שקיימו בפיקוד הדרום ובשב"כ התרשמנו שיש לישראל את המודיעין והיכולת המבצעית אבל צריך לקבוע מדיניות אחרת. ביטחון התושבים בדרום חייב להיות זהה בדיוק לזה של תל אביב. אין סיבה שהילדים באשדוד לא יצאו ללימודים כמו ילדי ת"א. מדינת ישראל לא יכולה להתבצר מאחורי "כיפת ברזל" בזמן שהחיים בעזה נמשכים כרגיל. אנחנו חייבים לשמר את יכולת ההתקפית שלנו ולחזק את ההרתעה. כל מי שמבקש לפגוע בילדי ישראל דמו בראשו".