
שינוי מהותי בהכשרת בשר, מתקיים בימים אלו, על פי הוראת מחלקת הכשרות של הרבנות הראשית לישראל.
עד היום שחיטת הבהמות היתה נעשית בבתי המטבחיים הפזורים בארץ ולאחר השחיטה הבהמות היו עוברות לאיטליזים, שם היו מכשירים אותם.
ביוזמתו של הראשון לציון, הרב שלמה עמר, הוחלט בועדת הכשרות שע"י מועצת הרבנות הראשית לישראל, כי מעתה הכשרת הבשר - מליחתו ונקירתו, ייעשו בבתי המטבחיים עצמם, זאת על מנת למנוע תקלות בכשרות הבשר, דבר העלול להביא למכירת בשר טרף.
בהוראת הרבנות הראשית נכתב כי "החל מר"ח ניסן תשע"א ( 05/04/11 ) כל החלקי פנים וכן בשר טרי קדמי ואחורי, המשווק מבתי המטבחיים למקומות מושגחים חייב להיות מנוקר ומוכשר".
בנוסף נכתב כי "בשר שנבדק ונפסק כ"טרף" או שאינו מנוקר ומוכשר או מנוקר ואינו מוכשר בבתי המטבחיים, חייב להיות מוחתם בחותמת "טרף" בצבע ירוק".
"תעודות הכשרות המחודשות יינתנו לבתי מטבחיים, מפעלי עיבוד בשר, אטליזים וכדו' בהתאם ליישום ההנחיות הנ"ל", הובהר במכתב.
מנהל מחלקת בתי מטבחיים, הרב חגי פנחס בר גיורא, סיפר לערוץ שבע כי זהו מהלך שנכנס בשלבים מאז ראש השנה, בנסיון לשדרג את מערך כשרות הבשר בארץ. "לפעמים לוקח זמן עד שההוראות מבוצעות למעשה אך נוהל זה יבוצע בע"ה מר"ח ניסן".