במסגרת פעילות יום הניקיון הארצי, שהתקיים היום (שלישי) בכנסת, הוצבו בכניסת חברי הכנסת ובמזנוני הכנסת פחי אשפה "יצירתיים".

מדובר בפחים בהם הושתלו מנגנוני סאונד ועינית אלקטרונית, אשר הפעילה את מנגנון הסאונד עם השלכת האשפה לתוך הפח.

יו"ר הכנסת, ח"כ ראובן ריבלין, פגש יחד עם קבוצת חברי כנסת סביבתיים (יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה – ח"כ דוד אזולאי, יו"ר הועדה לסביבה ובריאות – ח"כ ד"ר דב חנין ויו"ר השדולה הסביבתית-חברתית – ח"כ ניצן הורוביץ) את "הפחים המדברים" ולאחר שהשליך פנימה כוס משומשת הגיב הפח ב"כל הכבוד! עברת בקריאה ראשונה, שנייה ושלישית!".

יו"ר הכנסת אמר כי "שוכחים שכדי לחיות טוב, צריך ראשית להגן על הסביבה". הוא הוסיף כי הוא "שמח שהכנסת הזאת נותנת את דעתה במיוחד לנושא הגנת הסביבה, נושא ששובר את החיץ שבין שמאל לימין, דתיים וחילוניים".

עוד אמר ריבלין, כי "צריך תמיד לזכור שכל מעשינו נעשים כדי שנחיה יותר טוב. היכולת בידינו לזרוק את הלכלוך לפח, והדאגה לכלניות ולרקפות היא בנפשנו". בסיום דבריו בירך יו"ר הכנסת את חברי הכנסת אזולאי, חנין והורוביץ על דאגתם היתרה לסביבה.