ללא כספים - אין טרור
ללא כספים - אין טרורפלאש 90

על פי דיווחי התקשורת הפלשתינית, השתררה בימים האחרונים מתיחות בין חמאס לבין הג'יהאד האיסלאמי, כאשר האחרון סירב לחדול מירי הרקטות עד ש"ישראל תתחייב להרגעה".

על פי הדיווחים, רמדאן שלח, מזכ"ל הג'יהאד האיסלאמי היושב בדמשק, סירב לבקשתו של ראש ממשל חמאס אסמאעיל הניה להורות לארגונו לשמור על ההרגעה עם ישראל ונתן לג'האד האסלאמי "אור ירוק" לפעול לפי ראות עיניו, ולא לפי "האינטרסים של חמאס". כמו כן דווח כי  משלחת של הג'יהאד האיסלאמי יצאה למצרים ולדמשק על מנת להתייעץ עם בכיריה לגבי המשך מדיניות הירי שלה.

כלי התקשורת המזוהים עם חמאס והג'יהאד האיסלאמי, דיווחו כי החמאס עשתה מאמצים לאכוף את מרותה על שאר הארגונים ולרסן את הירי. בשבת שעברה קיימה חמאס פגישה בין נציגי הארגונים הפועלים ברצועת עזה. בפגישה הוסכם להמשיך ב"הרגעה", מול ישראל על פי נוסחת "שקט תמורת שקט", לפיה אם ישראל תחדל מתקיפותיה ברצועה, יחדלו הארגונים ברצועה מהירי.

היום גם נודע כי שגריר מצרים ברש"פ, יאסר עת'מאן, דחה את בקשת החמאס לפתוח שגרירות מצרית נוספת בעזה ואמר שהשגרירות תישאר ברמאללה, "היכן שנמצאת הלגיטימיות הפלשתינית".

מחמוד אל-זהאר, חבר הלשכה המדינית של החמאס, הבהיר כי תנועתו לא רוצה בקיום שתי שגרירויות מצריות בפלשתין, אלא בפתיחת משרדים בעזה שיקלו על תנועת הפלשתינים אל הרצועה וממנה ועל הנפקת דרכונים לתושבי עזה.