
איראן רואה בהפגנות נגד הממשלה הסורית מזימה מערבית שמטרתה לזעזע ממשלה שתומכת במאבק, כך נמסר במסיבת העיתונאים השבועית של משרד החוץ האיראני (יום שלישי).
דובר המשרד הבהיר, כי המחאות בסוריה בשלושת השבועות האחרונים שגרמו לפי הערכות אירגוני זכויות אדם למותם של 200 איש לא התקיימו באופן ספונטני אלא הן תוצאה של התערבות זרה.
הדובר הדגיש בפני העיתונאים, כי מה שקורה בסוריה הינו דבר רע שמאחוריו עומדים המערב, והאמריקאים והציונים במיוחד. לדבריו, הם מנסים בסיוע אמצעי התקשורת שלהם ליצור מחאה דימיונית או להגזים בדרישות של קבוצה קטנה ולהציגן כדרישות של הרוב. אל לנו ליפול בפח של המשחק הזה שבו משחקים האמריקאים, אמר הדובר.
דובר המשרד הבהיר, כי הכוחות המערביים מודאגים מהאפשרות שהם יאבדו את השפעתם במזה"ת אשר עובר כעת שינויים והן מעוניינות לפגוע בטהראן ודמשק. לדבריו, הם רוצים להתנקם במספר מדינות כדוגמת איראן וסוריה.
יש לציין, כי הסיקור התקשורתי של איראן את גל המחאות בסוריה אינו נרחב כפי שמסוקרות המהומות באזורים אחרים בעולם הערבי, אשר אותן רואה איראן כהתעוררות אסלאמית של העמים כנגד שליטים עריצים.