מפקד חטיבת שומרון, אלוף משנה נמרוד אלוני, אמר בעקבות פרסום תפיסתם של רוצחי בני משפחת פוגל, כי "אחרי מאמץ של שבועות ארוכים הצלחנו לתפוס את שני הרוצחים של משפחת פוגל מהישוב איתמר".
"סיימנו בימים אלה מבצע שנמשך כחודש ימים, עשרות פשיטות במרחב הכפר עוורתא. מבצע משותף של השב"כ וצה"ל, כאשר בראש הכוחות יחידת דובדבן שלוחמיה הם אלה שלכדו את שני הרוצחים", הוסיף אלוני.
לדבריו, "המבצע הזה מוכיח שבכל מצב שבו יפגעו ביהודים צה"ל בכלל וחטיבת שומרון בפרט יעשו כל מה שנדרש כדי לשים יד על הרוצחים לתפוס אותם ולפגוע בהם, אנחנו לא ניתן להם להסתובב חופשי ונבוא איתם חשבון".
אלוני הוסיף, כי "אנחנו רואים מפעם לפעם, והרצח מלפני חודש הדגיש את זה, שהמוטיבציה בקרב ארגוני הטרור לפיגועים לרצח אכזרי כמו שראינו לא ירדה מהפרק לא תמה. יש לנו עוד מלחמה קשה מאוד ואנחנו נמשיך במאמצים האלו ככל שיידרש".
"אנחנו יודעים שלא ניתן לנחם את המשפחות על הכאב הכבד אבל המאמצים האלה לתפוס את הרוצחים, לבוא איתם חשבון ולהביא אותם לדין, הם צעד קטן. אולי, תרומה קטנה בנחמה בידיעה, שהרוצחים האלה לא מסתובבים יותר חופשי", חתם אלוני.

