
הבית הלבן שחרר לפרסום את תעודת הלידה של נשיא ארצות הברית על רקע השמועות כי הנשיא לא נולד בתחומי ארצות הברית.
על פי התעודה הרשמית נולד אובמה בהוואי. אבל רבים מוסיפים וטוענים כי אובאמה למעשה נולד בקניה, מקום הולדת אביו, או אינדונזיה, שם גדל. מצב כזה לא היה מאפשר לאובאמה להיבחר לנשיא. לאחרונה, המועמד הרפובליקני, דונאלד טראמפ, העלה שוב על הפרק את השמועות וניסה להוכיח אותן.
אתמול טען אובאמה כי הצעד שעשה בחשיפת תעודת הלידה שלו, נעשה במטרה להיפטר מכל הדיון הפוליטי ההורס שנוצר. הוא תיאר את העניין כ"מופע צדדי" וקרא לכל מעוררי המלחמה "פוצחים בקרנבל". "אין לנו זמן לשטויות הללו", אמר אובאמה. "יש לנו דברים טובים בהרבה להתעסק איתם. יש לנו בעיות גדולות להתעסק איתם, ואני בטוח שנוכל לפתור אותם, אבל עלינו להתמקד בהם- ולא בדברים כאילו".
תחת החוקה האמריקאית נקבע כי רק מי "שנולד אזרח אמריקאי", כלומר נולד בארצות הברית או נולד אזרח ארצות הברית במדינה זרה, רשאי על פי חוק להתמודד על הנשיאות.
במהלך הבחירות לנשיאות בשנת 2008, שחרר אובאמה לפרסום תדפיס מחשב המאשר את פרטי הולדתו, אבל הצעד לא הספיק לכל הספקנים. התעודה הנוכחית נחתמה על ידי משרד הבריאות בהוואי שאישר את נכונותה.