משה לנדוי
משה לנדויבית המשפט

נשיא בית המשפט העליון בדימוס, משה לנדוי, שמת אתמול בגיל 99, הובא היום (שני) למנוחות בהר המנוחות בירושלים. עשרות בני אדם, בהם בכירי מערכת המשפט הישראלית, הגיעו לחלוק לו כבוד אחרון.

שופטת בית המשפט העליון, מרים נאור, ספדה לשופט לנדוי וציינה את צניעותו, "ידעתי כי שנאת את מה שכינית ה"פסטיבלים". כאשר נשיא בית המשפט העליון אהרן ברק ועמו שופטי בית המשפט העליון בקשו, לפני תשע שנים, לערוך לכבוד יום הולדתך התשעים ערב של הרצאות בבית המשפט – אסרת על כך בתוקף רב".

נאור פנתה למשפחתו ואמרה, "תזכרו אותו, וכולנו נזכור את האיש הנפלא הזה, שאהב כל כך את משפחתו ותמיד היה גאה בכולכם, ומספר על בנותיו ולימים על נכדיו, שאהב את הארץ הזו ואת העם הזה".

"נזכור אותו כפי שהיה בשנותיו הטובות הרבות – איש משפחה, איש של תרבות, ציוני בכל לבו, שופט קלאסי רודף צדק ואמת, משפטן מן המעלה הראשונה", חתמה נאור.