
הרכבת הקלה בירושלים עלתה על הפסים כבר לפני מספר חודשים לנסיעות מבחן, אולם, הערב דווח בערוץ 1 כי פעילותה הסדירה של הרכבת לא תחל בזמן המתוכנן - אוגוסט 2011, אלא תידחה לשלב מאוחר יותר.
דובר הרכבת הקלה, עוזאל ותיק הכחיש בשיחה עם ערוץ 7 מכל וכל את הדיווח, "תאריך ההפעלה נשאר כמתוכנן לחודש אוגוסט".
ותיק הוסיף כי ככל הנראה ברחוב יפו תחל הרכבת לפעול עוד לפני חודש אוגוסט, "אנחנו עושים את כל המאמצים שעוד לפני חודש אוגוסט תופעל הרכבת הקלה ברחוב יפו שכיום אין שם שום אמצעי תחבורה, אך זה תלוי באישורים מהמדינה שטרם התקבלו".
עוד ציין הדובר כי כבר החלו לחלק חינם לתושבים את הכרטיס 'רב-קו' אשר ישמש לנסיעות ברכבת ובאוטובוס, זאת במטרה להקל את העומס הרב הצפוי בזמן תחילת הפעלת הרכבת.
מי שיגיע לקבל את הכרטיס בימים אלו יזכה לנסיעות חינם ברחוב יפו בתקופה בה תופעל הרכבת לפני חודש אוגוסט.
