
סנגורו של הרב מוטי אלון, עו"ד יאיר גולן, הגיע היום לשימוע בפרקליטות מחוז ירושלים, וניסה לשכנע את הפרקליטים כי ההאשמות נגדו חסרות בסיס.
בפברואר האחרון הודיעה פרקליטות מחוז ירושלים לרב אלון כי הוא יועמד לדין בכפוף לשימוע בגין עבירות שביצע לכאורה בשני נערים בכמה הזדמנויות בשנים 2003-2005.
את השימוע ערכו הפרקליט המטפל בתיק, עו"ד שגיא אופיר, וסגנית פרקליט מחוז ירושלים, עו"ד נורית ליטמן. פרקליט מחוז ירושלים, אלי אברבנאל, פסל את עצמו מלהתערב בתיק, בשל היכרותו עם משפחת הרב. הרב אלון לא נכח בעצמו בשימוע.
נזכיר הפרשה נחשפה על ידי פורום "תקנה", אשר טיפל בתלונות שונות נגד הרב. לטענת הפורום, התלונות בהן טיפל לא היו כאלו אשר מאפשרות טיפול במישור הפלילי, אולם לאחר החשיפה הגיעו למשטרה תלונות נוספות, בעקבותיהן נחקר הרב אלון והוחלט להגיש נגדו כתב אישום בכפוף לשימוע.
