
צוות מיוחד של השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, בשיתוף עם יחידת משמר בעלי חיים במשטרת נתניה והמחלקה הווטרינרית במועצת קדימה-צורן, פשט אתמול על דירה במושב קדימה בה הוחזקו 30 חתולים פרסיים בשטח של כ- 30 מ"ר בלבד.
במשרד החקלאות מתארים את מצבם של החתולים כקשה מאוד ואף מגדירים אותו כ"מחפיר". אנשי המשרד מספרים כי הם נמצאו כשהם חולים במגוון מחלות, מלוכלכים וללא מקום מתאים היכול לספק את צרכיהם הבסיסיים.
הסיפור החל עם הגעת תלונות תושבים אל יחידת משמר בעלי חיים, אשר פנתה אל הממונה על פי חוק צער בעלי חיים במשרד החקלאות לסיוע בטיפול. "לאור התלונות, יצא הצוות לשטח, בליווי צו בית משפט, וחשכו עיניהם של אנשי המקצוע, גם אלו המורגלים במראות קשים. לעיניהם התגלה בית גידול מלוכלך וצפוף ובו שני כלי אוכל בלבד ומתקנים מעטים לעשיית צרכים, לכל 30 החתולים. החתולים הוחזקו כולם ביחד - זכרים, נקבות, גורים, בוגרים וחתולות מניקות, וכולם נמצאו עם סימני מחלות כשלשולים, פטרת העור, מחלות עיניים ומחלות גורים. עוד נמצאו בדירה תרופות רבות ומגוונות וחיסונים אשר רק לרופאים וטרינריים מותר להחזיקם", מספרים אנשי המשרד.
לאור ממצאי הביקורת הוחלט לפנות את החתולים ולהעבירם באופן מיידי לטיפול רפואי ולשיקום. הרופאים הווטרינריים של משרד החקלאות ושל יחידת משמר בעלי חיים בדקו את כל החתולים שנמצאו במקום, ו-23 מבין 30 החתולים הוחרמו. 7 החתולים הנותרים נמצאו במצב גופני תקין, אך הנקבות שביניהם נלקחו לעיקור. עוד הוחרמו מהדירה כל התרופות והחיסונים שנמצאו.
לבעלת החתולים הובהר כי באופן בו החזיקה את החתולים בדירתה, היא עברה עבירה חמורה על חוק צער בעלי חיים, ובהתאם משרד החקלאות ופיתוח הכפר יחל נגדה בהליך משפטי. במקביל, מתוכננות ביקורות נוספות בביתה, על מנת לבחון את אופן הטיפול בחתולים שנותרו.
