ח"כ ברכה
ח"כ ברכהצילום: פלאש 90
בהמשך לאירועי יום הנכבה, הפלשתינים נערכים ל"יום הנכסה" - ה-7 ביוני, יום שחרור ירושלים בידי צה"ל על פי התאריך הלועזי.



אתר "האינתיפאדה הפלשתינית השלישית" קרא אתמול לקיים ב"יום הנכסה"  – את יום שבועת האמונים לירושלים בכל העולם, עפ"י תכנית שתופץ בקרוב.



גילוי דעת באתר טען כי "אירועי הנכבה הוכיחו שניתן לשחרר את פלשתין באמצעות צעדה המונית לא חמושה, בתנאי שהאומה תסכים לשלם כל מחיר, גם מיליון שהידים". עוד נכתב: "האינתיפאדה שלנו נמשכת, ישראל עומדת להסתלק, ובעזרת האל נתפלל כולנו במסגדים ובכנסיות של ירושלים".



בתוך כך, קראה 'ועדת הצעירים של האינתיפאדה' השלישית לצאת לאחר תפילת יום השישי הקרוב ב"צעדות לזכר השהידים של יום הנכבה לעבר גבולות ישראל מן המדינות השכנות, מעזה, הגדה ובתוך שטחי 1948".



צעירים בעזה קראו לצאת לעבר הגבול עם ישראל ולערוך את תפילת יום השישי בקרבת בסיסי צה"ל. בכיר בממשל החמאס אמר כי "מנגנוני הביטחון לא יחסמו את הצועדים".



בנוסף, פורסמה קריאה לקיום "יום זעם" ביום שישי הקרוב, ליד מעבר ארז ברצועה, תוך הימנעות מחיכוך עם צה"ל.