בישיבת ועדת החוץ והביטחון שב ראש הממשלה על כמה מהעקרונות אותם הציג בשבוע שעבר בארצות הברית. מספר חברי סיעתו מתכוונים להביע מורת רוח מאמירותיו האידיאולוגיות, אחת מהם היא חברת הכנסת ציפי חוטובלי שבשיחה עם יומן ערוץ 7 מבהירה שבכוונת הח"כים להבהיר לראש הממשלה שהעמדות אודות גושי הישובים וההסתפקות בנוכחות צבאית בבקעת הירדן קרובות לעמדת יו"ר האופוזיציה יותר מאשר לעמדות הליכוד.
באשר לתוכן הדברים אומרת חוטובלי כי המציאות כיום היא שאין פרטנר פלשתיני למו"מ וכל אמירותיו של ראש הממשלה לא נועדו אלא להוכיח זאת. "הצהרות טקטיות", היא מכנה את דבריו של ראש הממשלה, אמירות שנועדו להציב בפני העולם את המכשולים בדרך להליך מדיני מול הפלשתינים.
בנוסף לזאת היא רואה כמהלך חשוב את אמירותיו של נתניהו בדבר זכותו של העם היהודי ביהודה ושומרון והגדרתו כמי שאינו כובש בחבל ארץ זה, דבריו על אחדות ירושלים וכו', דבריו על מחיר השלום ששילם העם בישראל בדמותו של ירי מרצועת עזה, "אי אפשר לומר שהכול בנאום היה רע. היו בו גם דברים טובים". עם זאת היא מציינת ש"ישנה זליגה אידיאולוגית בנוגע להכרה במדינה פלשתינית", להכרה הזו היא מתנגדת מאז הנאום בבר אילן, ובנוסף לזאת כל סוגיית השארת ישובים מחוץ לגבול, סוגיה שלערכתה אינה זוכה לרוב בליכוד.
אך על כל אלה היא אומרת "כל הויכוח הזה נותר פנימי כי כשאין פרטנר פלשתיני, ברור לכולנו שמהלכיו של ראש הממשלה, למרות שאני חושבת שיש ערך למילים בעיקר כשהם מגיעים מכיוונו של ראש ממשלה ממפלגת ימין, נשארים בדיון הפנימי בלבד"
לטעמה המאמץ כעת צריך להיות לקראת ספטמבר וההצבעה באו"ם, וברוח זו יש למקד מאבק להחלת ריבונות ישראלית על הישובים ביו"ש כצעד מהותי נגד המהלך הפלשתיני. להערכתה העמדה הזו מקבלת תהודה רבה יותר ויותר, והעובדה שגם שרים מרשים לעצמם לבטא עמדות שכאלה מעידה על כך שהמהלך תופס תאוצה, משפיע ומחלחל, כלשונה.
סוגיה נוספת שעלתה בקצרה בשיחה עם חוטובלי היא הצעת החוק שלה לשינוי שמות השכונות בירושלים בהם התגוררו יהודים משמות ערבים לשמות יהודיים. חוטובלי דוחה את הביקורת שהושמעה כלפיה בתקשורת ש"ככה חוטובלי לא תביא שלום למזרח התיכון", כפי שנאמר בלעג מסוים. "אני לא מנסה להביא לשלום במזרח התיכון. אני מנסה לשמור על אחדות ירושלים. מנסים לבודד את שכונות מזרח ירושלים מהתודעה הישראלית על ידי השמות הערביים הללו. זה נראה כאילו שאין לנו קשר למקומות הללו בגלל השמות הערבים שיוצרים תעתוע באוזן הישראלית שלא יודעת ששייח' ג'ראח זה כפר השילוח וראס אל עמוד הוא שמעון הצדיק. הדברים הללו הם חלק ממאבק תודעתי. חשוב לחייב את אמצעי התקשורת לנקוט בשמות העבריים ולקדם את הרעיון שירושלים היא ירושלים יהודית".