
סגן נשיא ביהמ"ש המחוזי בחיפה השופט אילן שיף גזר היום (שלישי) את דינם של הנאשמים סודקי חלבי בן 22 מדליית אל כרמל ואמל מלאק יליד בן 20 מעוספיא שהורשעו בפרשת נסיון להצתת תחנת משטרת ישראל בדליית אל כרמל באמצעות בקבוקי תבערה בוערים
על חלבי נגזרו 4 שנות מאסר, מתוכן 3 שנים לריצוי בפועל והיתרה מותנית, פסילה מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה למשך 3 שנים, החל מיום שחרורו ממאסר, שנתיים מתוכם פסילה בפועל והיתרה מותנית.
על מלאק נגזרו 30 חודשי מאסר, מתוכם 20 חודשים לריצוי בפועל והיתרה מותנית, כמו כן, הופעל עונש מאסר מותנה בן 7 החודשים, באופן ש- 4 חודשים מתוכו יצטברו לעונש המוטל ואילו 3 חודשים יחפפו אותו, כך שסה"כ יהא על נאשם 2 לרצות 24 חודשי מאסר בפועל.
חלבי החליט להצית את משטרת דליית אל כרמל ומלאק סייע לו להכין את בקבוקי התבערה. בתחילת חודש נובמבר 2010 ניסו להצית את התחנהעל ידי השלכת בקבוק תבערה לעבר תחנת המשטרה. הבקבוק לא נדלק.
לאחר שהניסיון הראשון להצית את תחנת המשטרה לא צלח, השליכו הנאשמים שני בקבוקי תבערה בוערים לעבר הניידת שחנתה במקום, חלבי נהג בעת הארוע ללא רשיון נהיגה וגם שיבש את החקירה הצפוייה ע"י הסתרה באמצעות סרט דביק כהה, את שלוש הספרות האמצעיות בלוחית זיהוי הרכב.
השופט שיף ציין כי "ניסיונם של הנאשמים להצית תחנת משטרה הנו חמור ביותר ומחייב התייחסות עונשית מחמירה. יהא המניע של הנאשמים אשר יהיה, וזה לא הובא לידיעתי, נראה, כי נעשה ניסיון ממשי של הצתת התחנה ע"י השלכת 3 בקבוקי תבערה לעבר התחנה וניידת שחנתה בתחנה. המדובר בפגיעה במי שאמון על אכיפת החוק ויש בכך חומרה יתרה".
לדבריו, "פוטנציאל הנזק במקרה מעין זה עולה בהרבה על הנזק שעלול להגרם בשל פגיעה ברכושה של המשטרה. לפגיעה בסמלי שלטון, יש השלכות שליליות משמעותיות. לפיכך, יש להשיב לנאשמים כגמולם ולהטיל עליהם עונש משמעותי".
השופט הוסיף כי המדובר במעשים שאינם ספונטאניים וכי המדובר בפעילות מתמשכת וחוזרת של הנאשמים במגמה להצליח במזימתם.