נסיון הלינץ בתושב השומרון - תיעוד
נסיון הלינץ בתושב השומרון - תיעוד

נציגי המשטרה הגישו היום (שישי) לבית המשפט בקשה לעיון חוזר להחמרת תנאי שחרורו של מ', תושב אלון שבות שירה בשני ערבים שתקפו אותו בסמוך לכפר עראק בורין, כך מדווחת עמותת 'חננו'. זאת, לאחר ששוחרר אתמול בתנאים מגבילים.

בבקשה דרשה המשטרה להחמיר את תנאי השחרור וזאת על פי דרישת הפרקליטות. המשטרה טענה כי פרקליטות מחוז מרכז סבורה שמ' שוחרר בתנאים קלים מדי. אלא שעל פי חוק בכדי להגיש בקשה לעיון חוזר בתיק, ישנו צורך להביא ראיה חדשה או התפתחות חקירתית הדורשת את העיון החוזר.

בדיון שהתקיים הבוקר בבית משפט השלום בירושלים קיבלה השופטת שלו גרטל את טענתו של עו"ד עטרי המייצג את מ' על כך שאין מקום לעיון חוזר כיון שרצון של הפרקליטות להחמיר תנאים אינו נסיבה חדשה ממש כפי שרצון של חשוד שנעצר להשתחרר אינו נסיבה חדשה.

השופטת דחתה את בקשת המשטרה על הסף ולא שינתה את תנאי השחרור. עו"ד עטרי אמר בתגובה לדיון כי "המשטרה מנסה להתעמר בצעיר חף מפשע. צדק בית המשפט כאשר דחה את הבקשה התמוהה שהגישה המשטרה וסירב להחמיר את תנאי השחרור".



נזכיר כי בית משפט השלום בירושלים שחרר אתמול את מ', השופטת שלו גרטל הסכימה שחררה את מ' למעצר בית עד ליום א'. השחרור בתנאים בוצע בהסכמת נציג המשטרה לאחר שהשופטת עיינה בחומר החקירה, צפתה בתיעוד האירוע, והבהירה כי בכוונתה לשחרר את מ'.