ג'יפ מג"ב משטרה ניידת גיפ מגב
ג'יפ מג"ב משטרה ניידת גיפ מגבהלל מאיר

נשיאת בית המשפט העליון, דורית ביניש, והשופטות עדנה ארבל ואיילה פרוקצ'יה, דחו את עתירת ארגון "יש דין", שדרש להעמיד לדין שני לוחמי מג"ב בטענה שגרמו למותה של עביר עראמין, ילדה בת 10, מירי של כדור גומי בכפר ענאתה.

המדינה טענה כי לא ניתן לקבוע כי קיימות ראיות מספיקות, המראות שעראמין אכן נפגעה מכדור גומי. בנוסף, טענה המדינה כי לא ניתן להגיע לעדויות של תושבי הכפר.

הנשיאה בייניש קראה לכוחות הביטחון לפעול בזהירות בשל המצב המורכב בכפרים השונים, "נוכח מורכבות המצב בשטח על כוחות הביטחון לפעול בזהירות וברגישות המתחייבת משהייה בשטח אזרחי. לכך נועדו הוראות הפתיחה באש על כל שלביהן, שיש לקיימן בקפידה ורק למול סכנת חיים, ולנסות לצמצם ככל הניתן את סכנת הפגיעה באוכלוסיה האזרחית. כאמור, בנסיבות העניין קבענו, כי בשל מסקנת התביעה בדבר היעדר ראיות מספיקות להעמדה לדין פלילי אין בידינו להתערב בהחלטתה הנוכחית שלא להעמיד כעת את השוטרים לדין. לפיכך העתירה נדחית".

השופטת עדנה ארבל ציינה כי החקירה רחוקה מלהניח את הדעת, "נעשו אמנם נסיונות על-ידי התביעה לבצע פעולות חקירה נוספות ולהשלים את החקירה ואלה לא העלו דבר, במידה רבה כיוון שלא עלה בידם ליצור קשר עם עדים שייתכן ויכולים היו לתרום דבר-מה לפאזל הראייתי. ואולם, בשלב זה התחוור גם כי ישנן פעולות שלא ניתן לבצען בחלוף זמן רב כל כך, דוגמת דיווחי הקשר של כוחות מג"ב, מה גם שהשלמת החקירה אף היא לא נעשתה בקצב משביע רצון".