"אם רוצים משטרה איכותית ומתפקדת, צריך לדאוג לשכרם של השוטרים", כך אמר היום (שלישי), יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), בדיון בנוגע לשכר השוטרים, שהתבקש לקיים ע"י השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ' (ישראל ביתנו).
גפני פתח בדברי ברכה לאהרונוביץ' על עצירת המטס בשבוע שעבר, "תעשה פאניקה בכל פעם שהדבר נדרש. הביקורת על הפאניקה לכאורה, שעשתה המשטרה סביב המטס, היא בבחינת חכמה שלאחר מעשה. הרי אם היו תקלות היו מבקרים אותנו ובעיקר אותך קשות" אמר. בעניין שכר השוטרים אמר ש"שאם רוצים שוטרים איכותיים בעלי השכלה, אזי יש לתגמל אותם בצורה הולמת".
גפני הודיע, שיקים צוות גישור משותף לוועדת הכספים וועדת הפנים, על-מנת להגיע להתקדמות ממשית בשכר השוטרים והסוהרים.
השר אהרונוביץ' סיפר לוועדה על המאמצים שהמשטרה עושה על-מנת לגייס יותר שוטרים וכי חרף ההשקעה הרבה בהכשרה ובקליטה, מעטים מתייצבים בלשכות הגיוס של המשטרה ורבים מהמתגייסים, עוזבים בתום ההכשרה או מספר חודשים מאוחר יותר.
"לא ניתן להחזיק שוטרים בשכר של 5,000 ₪" אמר השר ציין, שדרישותיו אינן מופלגות. "הדרישה עומדת בסה"כ על שכר של 7,000 ₪, על-מנת לגייס שוטרים איכותיים".
אהרונוביץ' הביע אכזבה מהאוצר ואמר שאין לו כל תקוות מאנשי האוצר והודיע ש"אינו מתכוון להתפשר על פחות מ- 7,000 ₪ שכר יסוד". בסיכום הצהיר, שהוא "תומך בהקמת ועד עובדים למשטרה".
מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, יעקב גנות, אמר שכיום המשטרה אינה מסוגלת למלא את התקנים העומדים לרשותה. לדבריו, בשנים האחרונות חלה שחיקה גדולה מאוד בשכר ותנאי השוטרים.
נציב שירות בתי הסוהר, רב גונדר אהרון פרנקו, אמר "אנחנו מתקשים להביא את האנשים ולהחזיק אותם. הם נדרשים לעשות משמרות כולל שבתות וחגים ונמצאים תחת איום מתמיד".
ח"כ מגלי והבה (קדימה), אמר ש"חברה מתוקנת לא יכולה לדרוש מהשוטרים לעשות את המוטל עלינו אבל אחר-כך, לא לתת להם את התמורה המגיעה להם". והבה הוסיף "אין בעיה של כסף במדינת ישראל. הבעיה היא בסדרי העדיפויות".
ח"כ ציון פיניאן (ליכוד), ברך את השר על-כך ש"החזיר את הנשק לשוטרים הנוקמים" והוסיף כי "טוב היה אילו היה מחזיר אותם גם לשירות".
בעניין שכר השוטרים אמר כי "בניגוד לשכר המורים, לגביהם קודמה תכנית עוז לתמורה בנוגע לשוטרים יש עוז ואין תמורה".
ח"כ יצחק וקנין (ש"ס), אמר שהבעיה העיקרית נובעת מהחוסר בשוטרים. לדבריו, "הנתון המדאיג הינו היחס של מספר שוטרים לאלף נפש, שבו ישראל מפגר אחרי רוב המדינות המפותחות". עקב כך אמר, "פחות שוטרים מבצעים יותר משימות". וקנין הוסיף כי "השוטרים עושים לעיתים קרובות עבודה ביטחונית ואינם מתוגמלים על-כך בשונה מאנשי הצבא".
ח"כ חמד עמאר (ישראל ביתנו), קרא לכל חברי הכנסת להירתם למען שכר השוטרים, "לשוטרים אסור להתאגד ולהקים ועד עובדים ועל-כן, הם אינם מצליחים להיאבק על שכרם". על-כן אמר, "עלינו כחברי כנסת, הדואגים לשלום הציבור, לשמש ועד עובדים עבורם".
מנכ"לית ארגון נשות השוטרים והסוהרים, אביגיל שרה, קבלה על "המעמד הנמוך לדבריה של השוטרים בחברה הישראלית וזאת, חרף החשיבות הרבה שיש לחברה בעבודתם". עוד קבלה, על האפליה הקיימת לדבריה, בין אנשי מערכת הביטחון ובמיוחד הצבא, לבין השוטרים והסוהרים.
הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, אמר שיש לעשות שינויים בשכר השוטרים והסוהרים וכי הדבר נמצא בדיונים, אלא ש"יש לעשות הבחנה בין השוטרים, שכן לא דומה שוטר עובד מטה, לזה שעבודתו בשטח" עוד אמר כי "לפני שמעלים את שכר השוטרים ב- 40% יש לטפל במי שהפנסיה שלו היא פחות משכר מינימום".
בסיכום הודיע גפני שבראש צוות הגישור מטעם ועדת הכספים, יעמוד ח"כ פיניאן והחברים בו מטעם הוועדה יהיו: ח"כ יצחק וקנין ומגלי והבה.
