קשה לחשוב על שירות אינטרנטי שלא מוצע כיום ע"י גוגל: החל ממנוע חיפוש, דרך מנוע פרסום, עבור בשירות המייל הפופואלרי ועד לרשת החברתית החדשה "גוגל פלוס" - בכל פינה ברשת בה אנו נמצאים, תהיה גם גוגל. אך בתחום אחד שעובר ברשת לא היתה מעורבת גוגל עד היום - אבטחה.
בימים האחרונים גילתה החברה, בשעת עבודות תחזוקה באחד ממרכזי המידע שלה, דפוס פעילות חריג במנוע החיפוש שלה. לאחר בדיקה משותפת בסיוע מחלקות המחשוב במספר חברות מהן הגיעה התנועה החשודה, גילתה גוגל את מקורה - רושעה (malware) חדשה, הגורמת למחשבים הנגועים בה להעביר את המידע שנשלח מהם לגוגל דרך מספר שרתי ביניים.
כדי לעזור למגר את התוכנה הבלתי-רצויה, הכריזה הלילה גוגל כי בימים הקרובים יציג מנוע החיפוש שלה אזהרה לכל משתמש שהדפדפן שלו ישלח שאילתות חיפוש דרך אחד מהשרתים החשודים. אמנם, אין בכוחה של גוגל לעזור בהסרת הרושעה, אך עצם יכולתה לזהות את נוכחותה על המחשב באמצעות ניתוח התקשורת בין הדפדפן למנוע החיפוש עשויה לסייע רבות בהעלאת מודעותם של המשתמשים הנגועים, שייקראו לעדכן את תוכנות האנטי-וירוס שלהם כך שתוכלנה לזהות ולהסיר את התוכנה.
שימוש באינטרנט כדי להגן על משתמשים מפני נוזקות חדשות אינו דבר חדש: מספר חברות אבטחה החלו להציע בשנים האחרונות תוכנות אנטי-וירוס המבוססות על מחשוב הענן, כך שבכל פעם שמשתמש אחד נתקל בקוד זדוני מסוג חדש התוכנה המותקנת אצלו במחשב מדווחת על הסכנה החדשה לכל שאר המשתמשים בתוכנה.
כמו כן, גוגל עצמה מתחזקת שירות נסתר הבודק דיווחים על אתרים להפצת רושעות המופיעים במנוע החיפוש שלה ודואג להתריע בפני המחפשים כי הם עומדים להיכנס לאתר שדווח כמרכז להפצה של תוכנות מסוכנות. עם זאת, כאן אנו ניצבים בפעם הראשונה בפני מקרה בו עצם השימוש באינטרנט מספק את זיהוי הרושעה. לא בלתי סביר להניח שבעתיד ימנעו מאיתנו אתרים לבוא בשעריהם עד שניפטר מהתוכנות הרעות שהם יזהו במחשבינו.