מועצת יש"ע בירושלים
מועצת יש"ע בירושלים

יוזמה חדשה של מועצת יש"ע: סדנאות תקשורת והסברה לנוער הישובים. בשבוע שעבר יצאה לדרך היוזמה בסדנה שהתקיימה בישוב עפרה והבוקר יוצאת לדרך הסדנא גם באפרת שגוש עציון.

 ביומן ערוץ 7 שוחחנו עם יגאל דילמוני, סמנכ"ל מועצת ישע העומד מאחורי הפרויקט ועם אחת המשתתפות, אביגיל מנדלסון בת ה-15 מטל מנשה.

על נחיצותה של הסדנה ומטרותיה אומר דילמוני: "אנחנו עוסקים בהסברה מול מעצבי דעת קהל וחשבנו שחשוב שהנוער שגדל ביהודה ושומרון יכיר את הנתונים והעובדות, יהיה פעיל בהסברה ובדוברות, ואולי מכאן יצאו הדוברים של המחר. לכן החלטנו לערב את המוכשרים שבנוער שלנו בסדנה שכזו".

בסדנה שומעים בני הנוער שיחות על זכותנו המוסרית על אזורים אלה, נתונים ועובדות על יהודה ושומרון כגון מי האוכלוסייה באזור, כמה גרים וכו'. כמו כן לומדים בני הנוער כיצד להגדיר נכון את הדברים וכיצד להציג אותם באופן נכון. לשם כך זומן מאמן סדנת תקשורת שלימד אותם את נבכי המקצוע והעמידה מול מראיין. כמו כן פוגשים המשתתפים מומחה לתורת השכנוע שמסביר להם כיצד נכון להפוך נתונים להרצאה משכנעת.

בנוסף לכל זאת יוצאים המשתתפים לסיור בו מוצגים להם הנתונים בשטח, מהלך המסייע להם לתרגם את הנתונים והעובדות שדובר בהם בחדר הממוזג למתרחש בפועל על ההרים.

אביגיל מנדלסון, כאמור אחת המשתתפות בסדנה בשבוע שעבר, מסכמת את היומיים העמוסים בסיפוק רב, ולא, היא לא חושבת שמדובר בדרך מוזרה למלא את ימי החופש הגדול – לשוב לכיתות ממוזגות וללמוד. לדבריה "זו הדרך הטובה ביותר להעביר את החופש". היא מספרת שבמשך שנת הלימודים כולה אין לתלמידים די זמן לעסוק בתחומים אלה שאותם הם אוהבים ובהם הם מבקשים להתמקצע, וההזדמנות הזו מעניקה להם את היכולת הזו.

נקודת מפתח חשובה בסדנה שאותה מדגישה מנדלסון היא הסוגיה המשפטית והתשובה לטענות על כיבוש ופגיעה באמנת ז'נבה. "למדנו איך לעשות הסברה טוב יותר", היא אומרת.

ומה הלאה? בני הנוער יחלו בפעילות הסברה ברשת האינטרנט, בעיתונים ובמפגשים עם בני נוער אחרים. "הם קיבלו הרבה חומר רקע כדי לעשות את זה לבד", אומר דילמוני.

יצוין כי מאחורי הפרויקט עומדים יחד עם אנשי מועצת יש"ע גם אנשי מועצות שומרון, בנימין אפרת ומחלקות הנוער שלהן.