
אחד ממייסדי הישוב בת עין שבגוש עציון, צבי אנוש, שאיבד את בתו - זוהר לפני כחודש, הלך היום (ראשון) לעולמו לאחר מאבק ממושך במחלה קשה.
בראיון לערוץ 7 סיפר ראש המועצה האזורית, שאול גולדשטיין, על צבי ז"ל, "צביקה היה אדם מאוד מיוחד - אידיאליסט, אדם שחלם חזונות וכל הזמן עסק בישוב ארץ ישראל ואהבת התורה. הוא היה איש ישר ודבק בחכמה וגם בחזון".
"תמיד הסתכל קדימה וידע את הדרך הארוכה", הדגיש גולדשטיין, "תמיד כשהתלוננו ואמרנו שקשה, אז הוא אמר שה' מסתכל רחוק ואנחנו צריכים להתקדם קדימה".
"כשהקים את בת עין וגם כשביתו נהרגה לפני כחודש, הוא הסתכל דרך נקודת המבט החזקה שלו וכך גם הסתכל על המחלה שלו. למדנו ממנו הרבה מאוד אמונה".
גולדשטיין סיפר על הביקור האחרון אצל צבי, "אתמול בלילה הייתי בבית חולים והוא כבר היה ללא הכרה. זה כואב מאוד. יש למשפחה הרבה אתגרים לעבור בתקופה הקרובה, היא רק קמה מהשלושים של זוהר וכבר צריכים לשבת פעם שניה אבל היא המשפחה חזקה ומלאה באמונה".