דגל ישראל
דגל ישראל

משרד החינוך הנחה את הגננות במגזר היהודי לפתוח את השבוע בהנפת דגל המדינה ובשירת ההמנון. יו"ר סיעת הגננות הדתיות בהסתדרות המורים, דליה רוט, קובעת בצורה חד משמעית כי גננת שתסרב לפעול לפי ההנחיות החדשות לא תוכל לעבוד ברשת הגנים של החינוך הממלכתי דתי, "ההנחיה מוכרת לגננות וגנים רבים ביצעו את ההנחיה כבר השנה".

"זה לא משהו חדש", ציינה רוט, "הערכים, חיזוק הלאומיות והציונות חשובים לנו מאוד ואנחנו שמחים לתת לזה דגש. חשוב להנחיל את זה כבר מגיל צעיר ולא מספיק להניף את הדגלים ביום העצמאות. מדינת ישראל לא צריכה להיות שונה מארה"ב ואירופה שם מניפים במוסדות החינוך את הדגלים כל השנה".

יו"ר סיעת הגננות הדתיות ציינה כי הנפת הדגל תתבצע מיד אחרי התפילה, "בשמונה וחצי תחל התפילה ובסיומה יהיה טקס הנפת הדגל. בכל גן יש תורן עם דגל ואני מאמינה שזה יהיה משהו מאוד חוויתי".

רוט צופה שיהיו בעיות עם הגנים הדתיים הפרטיים, "גם באוכלוסייה הדתית יש בעיות. רוב הגנים שלנו בממ"ד הם לאומיים ציוניים, אבל יש העמותות הלא רשמיות,  הגנים החרדים וגני חב"ד, שם אני צופה שיהיו בעיות. אנחנו מבחינתנו לא נקבל לעבודה גננות חרדיות שיסרבו להניף את הדגל. נעדיף לקבל בוגרות סמינרים שמזוהים עם הממ"ד ולא מהסמינרים החרדים".

היא מקווה שגם במגזר החילוני, כולם יכבדו את ההנחיה, "אוי ואבוי אם בגנים החילוניים לא ישלימו עם הנפת הדגל ושירת התקווה - לאן הגענו? האם אנחנו צריכים להתבייש במה שכל מדינות העולם מקבלות כמובן מאליו?".