לקראת פתיחת שנת הלימודים שיגר ראש מנהל החמ"ד, אברהם ליפשיץ, קריאה למנהלי בתי הספר שיעמדו "בכניסה לבית החינוך מדי בוקר, ויאמרו בוקר טוב בהארת פנים אישית לכל תלמיד". ההשראה ליוזמה, כך הסבירו במנהל החמ"ד, מקורה בר' אריה לוין ז"ל, ש"בעת שהיו הילדים הרכים נכנסים ל'חדר' אשר בתלמוד התורה, היה ר' אריה ממתין ליד פתח החדר או ליד אדן החלון ומתבונן בכל אחד מהם בעת כניסתם".
ליפשיץ הסביר מה עומד מאחורי הרעיון: "אני חושב שהמצב שהרבה מהתלמידים הורגלו אליו, שהמפגש עם המנהל הוא רק כשהם סרחו, הוא מצב לא תקין. המנהל צריך להיות דמות חינוכית משמעותית בחיי התלמידים, ולשם כך עליו להראות להם הארה ולא רק לתת הערות".
כעת נותר לראות אם בלו"ז הצפוף של מנהלי מוסדות החינוך, בין דאגה לתוספת תקציב, איתור ממלא מקום למחנך כיתה ג' או תיאום אוטובוסים לטיול והכנת ערב הורים יוכלו גם למלא את המשימה הקטנה-גדולה הזו.
ראש הישיבה התיכונית באלוני הבשן, הרב רן שם-טוב, התייחס לבקשה ואמר: "בוודאי שאקבל את פניהם של תלמידיי, גם אילולא החוזר של החמ"ד. הרבה פעמים המפגש שלנו עם התלמידים מתחיל בקליק של המבט בגובה העיניים, בחיוך, בטפיחה על השכם. זה יכול להפוך לתלמיד את היום, איך שהוא פותח את הבוקר".
עוד הוסיף והדגיש את חשיבות היוזמה: "מנהל בדרך כלל יושב בחדר או במשרד, וזה חשוב מאוד שהתלמידים ייראו אותו גם מחוץ לחדר".
ליפשיץ, הגיע היום לפתיחת שנת הלימודים החדשה, בדרום, זאת בעקבות גל הטרור האחרון והמתקפה על ערי הדרום. לביקור הצטרף מנהל מחוז דרום בחמ"ד הרב מאיר סבג.
במהלך הביקור העביר ד"ר אברהם ליפשיץ שיחה לתלמידי הישיבה התיכונית המקומית, "מערכת החינוך כולה קיבלה כוחות מעמידתכם הנחושה מול התקפת הטילים על ערי הדרום בחופשת הקיץ, אנחנו מברכים אתכם ומתברכים מימכם ומקבלים מימכם כוחות מרובים".
ליפשיץ סיים את דבריו כשאיחל לתלמידים שנת לימודים שקטה ומוצלחת. לאחר מכן הצטרף ליפשיץ, לטקס פתיחת השנה בביה"ס היסודי "מורשת ישורון". במקום להעביר שיעור לתלמידים בבית הספר בחר ד"ר ליפשיץ ללמד את התלמידים שיר חדש: "על שלושה דברים העולם עומד". הילדים למדו מהר את השיר והצטרפו לליפשיץ בשירת השיר החדש.
