רבני ישיבות ההסדר והמכינות הקדם צבאיות נפגשו אמש (רביעי) עם ראש אכ"א, אלוף אורנה ברביבאי ודנו בסוגיית הדחתם של צוערים  דתיים מקורס קצינים לאחר שיצאו מאירוע מורשת קרב בעת שזמרת צבאית שרה. בפגישה שנקבעה זמן רב מראש השתתפו הרב חיים דרוקמן, הרב שלמה רוזנפלד, הרב אליהו בלומנצוייג, הרב שמואל הבר, הרב יהושע ויצמן, הרב אלי סדן, הרב יגאל לוינשטיין והרב משה הגר.

ראשי איגוד ישיבות ההסדר הביעו מחאה חמורה לאור הדחת של הצוערים והדגישו כי החלטת המג"ד  מהווה עברה על "פקודות השילוב הראוי".

מנכ"ל איגוד ישיבות ההסדר, איתן  עוזרי, אמר בפגישה כי "איגוד ישיבות ההסדר רואה בחומרה רבה את ההחלטה של המג"ד להדיח את הצוערים שיצאו בזמן שירת הנשים. מדובר בעברה על פקודות השילוב הראוי בצה"ל הקובעות כי חייל דתי זכאי להשתחרר מפעילות  הנוגדת את אורח חייו ואמונתו".

עוד הוסיף עוזרי:  "אנו פועלים מול צה"ל על מנת למנוע הישנות מקרים מסוג אלו. אין מקום לפגוע באמונתם של  חיילי וקציני צה"ל אשר מבקשים למלא את תפקידם על הצד הטוב ביותר תוך שמירה על אמונתם. ניתן ונכון היה לפעול בצורה רגישה וחכמה יותר, דבר שהיה למונע משבר מיותר זה".

במקביל לפניית איגוד ישיבות ההסדר, בכוונת הורי הצוערים שהודחו להגיש קבילה נגד המג"ד.

לפי פקודות מטכ"ל (פקודות השילוב הראוי), "חל איסור מוחלט על פגיעה בכבוד וברגשות על רקע של אמונה דתית. המפקדים יעשו ככל הנדרש כדי שהשירות הצבאי לא יעמוד בניגוד או יתנגש עם ערכיהם, אמונתם ואורח חייהם של המשרתים בו ויתחשב ברגשות החיילים\ות המקיימים\ות אורח חיים דתי בעת קיום פעילות לחיילי היחידה. חייל\ת דתי\ה זכאי/ת להשתחרר מפעילות פנאי או נופש הנוגדת את אורח חייו ואמונתו".