עמיר פרץ
עמיר פרץ

המועמד לראשות מפלגת העבודה, ח"כ עמיר פרץ, פנה לאחראית על טוהר הבחירות במפלגה בטענה כי יש לבדוק את תקינות מסע הבחירות של שלי יחימוביץ'.

לדברי אנשי פרץ, לאחר הודעת התמיכה שפרסם עיני ביחימוביץ', "מתקני ההסתדרות השונים בארץ הפכו למטות בחירה אקטיביים למען שלי יחימוביץ'".

מהמטה של יחימוביץ' נמסר כי "מדובר בספין שאין לו שום קשר למציאות. העובדים יודעים היטב מי הייתה זו שייצגה אותם במסירות, ולכן הם יבחרו בה. יש לבחור אך ורק על פי צו המצפון".

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, הודיע אתמול (שני) באופן רשמי על תמיכתו במועמדותה של ח"כ שלי יחימוביץ' ליו"ר מפלגת העבודה בסיבוב השני של הבחירות המקדימות במפלגה שיערך ביום רביעי.

בהודעה רשמית שפרסם עיני הוא אמר, כי "בחמש השנים האחרונות הייתה יחימוביץ' שגרירה נאמנה של ציבור העובדים בכנסת. יחימוביץ' מעולם לא ביקשה תמורת פעילותה אתנן פוליטי אלא פעלה מתוך אמונה בערכים הסוציאל – דמוקרטים ומתוך מחויבות עמוקה לזכויות עובדים, גימלאים והשכבות החלשות בכלל. הצדק החברתי היה תמיד נר לרגליה והיא עשתה זאת תוך שיתוף פעולה מלא עם ציבור העובדים ותוך ראיה מפוכחת של המציאות".

עיני הוסיף כי הוא בטוח שיחימוביץ' תישאר נאמנה לדרכה. "אני בטוח שגם כאשר שלי תבחר ביום רביעי ליו"ר מפלגת העבודה, ואני מקווה שכך יהיה, היא תישאר נאמנה לערכיה ולדרכה".