
בימים האחרונים התפרסם כי 22 חוקרים פרטים נעצרו בחשד כי מכרו תוכנות זדוניות ההופכות טלפונים סלולרים מתקדמים למכשירי האזנה. מומחי קספרסקי מפרסמים מספר טיפים לאבטחת הטלפון שלכם מכל רע.
חיפוש קצר באינטרנט מעלה שהנגישות לתוכנות אלה גבוהה מאוד, ותמורת כמה אלפי שקלים יכול כל אחד לרכוש תוכנה שתאפשר לו להפוך כל טלפון חכם למכשיר ציתות ועיקוב.
השיטה שבעזרתה התוכנה פועלת מכונה "סוס טרויאני", המשתמש מקבל הודעה תמימה למראה ולאחר פתיחתה מותקנת ברקע מבלי שהמשתמש ישים לב תוכנה זדונית אשר מאפשרת מרגע התקנתה לצותת לשיחות הטלפון, לקרוא את הודעות, לעקוב אחר מיקום המכשיר, להפעיל את המצלמה ואף לבצע האזנת נפח (האזנה לחלל החדר גם כשמהכשיר נמצא במצב המתנה).
דרך נוספת להתקנת התוכנה הינה גישה פיזית למכשיר הקורבן לפרק זמן קצר מאוד של כמה דקות במהלכן תותקן הנו.
איך נגן על הטלפון שלנו מפני התוכנה הזדונית? הנה מספר עצות של סרגיי נבסטרויב, מנהל חטיבת הסלולר במעבדות קספרסקי.
אל תמסרו את הטלפון סלולרי שלכם לזרים, במידה ותרצו לאפשר לזר לחייג מהטלפון שלכם הקפידו לחייג את המספר בעצמכם.
הימנעו מלהשאיר את הטלפון על שולחן העבודה במשרד או בכל מקום שלזרים תהיה גישה אליו. גישה קצרה למכשיר הסלולרי שלכם תאפשר התקנת התוכנה הזדונית.
אל תפתחו הודעות טקסט או מולטימדיה ממספרים שאינם מוכרים לכם. כל הודעה מגורם עלום עלולה להחיל "סוס טרויאני" שעלול להפוך את הטלפון שלכם למכשיר ציתות ומעקב.
על תתפתו ללחוץ על קישורים מפתים באינטרנט. הגרלות למינהן והצעות שיווקיות שנשמעות טובות מידי, עלולות להחיל "סוס טרויאני"
הימנעו מגלישה ברשתות אלחוטיות שאינן מוצפנות, כגון בתי קפה ומקומות ציבורים.
הקפידו להשאיר את קישורית הבלוטוט' מאובטחת ומוגנת בסיסמה חזקה, ולא 1234 או 0000 - לא נחשב לסיסמה חזקה.
גלו ערנות למכשיר שמתחמם מאוד בזמן המתנה או מכשיר שהסוללה שלו מתרוקנת מהר מהרגיל אלו סימנים מעידים על פעילות חשודה במכשיר.
לסיום, במידה ואתם חושדים שמישהו התקין תוכנה זדונית על הטלפון הסלולרי שלכם ממולץ לפנות למומחה ע״מ שיבדוק את הסלולרי שלכם או לחלופין לשחזר הגדרות יצרן, דבר אשר יגרום לאובדן של כל המידע האישי.