עימות ביו"ש
עימות ביו"שצילום: פלאש 90

ברשות הפלסטינים מתחו בימים האחרונים ביקורת חריפה על החלטת ממשלת ישראל לחזק את ארגון חמאס ביו"ש ובעזה ולשחרר מאות מחבלים רוצחים במסגרת עסקת שליט.

הדגל הירוק של ארגון הטרור כבש בשבוע שעבר לא רק את יהודה ושומרון ועזה אלא גם אזורים שונים בירושלים, לוד, רמלה והגליל.

"הארץ" מדווח הבוקר כי בצה"ל מתגבשת הדעה כי ישראל צריכה לנקוט שורת מחוות כלפי הרשות הפלסטינית, במטרה לצמצם את הנזק שנגרם לרשות עקב עסקת שליט ולאזן מחדש את יחסי הכוחות בינה לבין החמאס.

על פי הדיווח, צה"ל צפוי להעביר בחודש הבא לדרג המדיני כמה המלצות לצעדים שמטרתם חיזוק מעמדה של הרשות, בהם שחרור אסירים פלסטינים נוספים וייתכן שגם העברת עוד שטחים לאחריות ביטחונית פלסטינית ביהודה ושומרון.

על פי הדיווח בעיתון בדרג המדיני לא ימהרו לקבל את המלצות צה"ל כחלק מסנקציות על הרשות הפלסטינית שפנתה לאו"ם בדרישה להכיר בה כמדינה עצמאית. "עבאס צריך להיענש על המשך המהלך שלו באו"ם. אנחנו לא רוצים בהתמוטטות הרשות הפלסטינית, אבל אם זה יקרה, זה לא יהיה סוף העולם", מצוטטים יועציו של ראש הממשלה.

עוד על פי הדיווח, לרגל חג הקורבן המוסלמי (עיד אל-אדחא) שיחול בעוד כשבועיים, מתגבשת המלצה על שחרור עוד אסירים, מעבר ל-550, כמחווה לרשות. הצעה אחרת שעולה נוגעת לשינוי במעמדם של חלק משטחי בי, שעל פי הסכמי אוסלו נמצאים בשליטה ביטחונית ישראלית. הכוונה היא להציע את העברת חלקם למעמד של שטחי אי, בשליטה פלסטינית מלאה. מדובר בעיקר בשטחים בצפון השומרון, בין ג'נין, שכם וטול-כרם, שבהם אין נוכחות משמעותית של יישובים ישראליים. ייתכן שבמקביל תיבחן מחדש שאלת החזרת גופות מחבלים לרשות, מחווה שהוקפאה לפני כמה חודשים ברגע האחרון, בהתערבות לשכות ראש הממשלה ושר הביטחון.