עובדי "פרי גליל"
עובדי "פרי גליל"צילום: פלאש 90

ועד העובדים של ויטה פרי הגליל בחצור הגלילית השבית היום את העבודה במפעל במחאה על פיטוריהם של 50 עובדים. יצחק עמר (53) נכה תושב חצור הגלילית ואב לשבעה אמר בראיון לערוץ 7 שאדם שנתן את החיים שלו למען מפעל לא מגיע לו שיתייחסו אליו ככה, "היום הגענו לשער המפעל סגרנו את הכניסה והבערנו צמיגים, אם זה לא יעזור נסגור את כל חצור הגלילית. אי אפשר לפטר חמישים עובדים בעלי משפחות, שחלקם נכים וקשי יום".

"כמה אנחנו כבר מרוויחים, שכר מינימום, לא דרשנו מעבר לזה, אנחנו לא רוצים ללכת לשרות התעסוקה אנחנו רוצים לעבוד ולפרנס בכבוד".

לדבריו, הדרך שבה פוטרו העובדים הייתה מכוערת, "שלשום קיבלתי הזמנה לשימוע, אבל זו היתה סתם הצגה, המכתבים כבר היו מוכנים. כשקיבלתי את המכתב הרגשתי זוועה, אני אמנם נכה ברגל, אבל הפעם הזאת הפגיעה הנפשית היתה הרבה יותר גדולה. אני קם לעבודתי כל בוקר בחמש, וברבע לשש אני כבר נמצא בעבודה. אנחנו רוצים להתפרנס בכבוד. מה פשענו, מה חטאנו, האם במדינת ישראל זה חטא לעבוד ולהתפרנס?".

עמר קרא לראש הממשלה להתערב אישית במשבר, "איפה שר האוצר, איפה הח"כים, איפה הממשלה. המפעל הזה הוא הסמל של חצור ושל הגליל. אם הבעלים לא מסוגלים לנהל את המפעל שיחזירו את המפתחות ושאנשים אחרים ינהלו אותו".