יו"ר וועדת הכלכלה, ח״כ כרמל שאמה-הכהן, אמר הערב (ראשון) כי ועדת הכלכלה לא תאשר את הכפלת הקנסות בגין עבירות תנועה, "ועדת הכלכלה אינה חותמת גומי של משרד התחבורה, קל וחומר כשמוגשות לאישורה תקנות להכפלת קנסות באופן גורף עד פי חמש מרמת הקנסות כיום, ללא כל הבחנה בין נהגים נורמטיביים לבין עברייני תנועה מועדים בעלי עבר תעבורתי".
ח"כ שאמה- הכהן הוסיף כי "קנס אינו תחליף למס, וקנסות התנועה לא נועדו לחלוב את הציבור אלא להרתיע ולהעניש".
"הצעתי לועדה תהיה לדחות את נוסח משרד התחבורה, ולהגיש בחזרה למשרד התחבורה הצעה בדבר הותרת הקנסות הקיימים לנהג שלא עבר עבירה בשלוש שנים האחרונות, והגדלת קנסות לבעלי עבירות בשלוש השנים שעברו בצורה משמעותית יותר אפילו מהצעת המשרד".
"כמו כן", אמר שאמה-הכהן, "תבקש הועדה לדעת לאן מיועד הכסף שיגבה כתוצאה מהקנסות המוגדלים, האם לאכיפה וחינוך תעבורתי ובטיחותי או סתם לקופת האוצר".
עוד הדגיש שאמה- הכהן כי "חברי הועדה יצטרכו לבחון את האיזון בין ההפקר בכבישים והצורך להרתיע לבין מידתיות הפגיעה בכיסו של האזרח בתקופה כלכלית לא פשוטה זו. לדוגמה: אם נכון להיום קנס בגין נסיעה ברמזור אדום הוא אלף ש"ח והמשרד מבקש להעלות לאלף וחמש מאות ש"ח, אזי הקנס ישאר אלף ש"ח, ובמקרה של עבירה חוזרת יעלה לאלפיים ש"ח".
