
בעקבות שיחה שקיים הערב יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, עם יו"ר דריקטוריון הרכבת, אורי יוגב, החליטו השניים כי הנהלת הרכבת לא תפריט לעת עתה את מערך תחזוקת הקרונות.
ההנהלה היתה אמורה לחתום בעוד שבועיים על חוזה עם חברת "בומברדייה" לתחזוקת הקרונות.
בתמורה הסכימה ההסתדרות להקפיא לעת עתה את השביתה בשבוע הבא. המו"מ ימשיך להתקיים ויעלה דרג ליו"ר ההסתדרות וליו"ר הדירקטריון שינהלו אותו באופן אישי תוך פיקוח קרוב.
המאבק נגד הפרטת העבודה ברכבת החל עוד לפני מספר חודשים. ההסתדרות והעובדים טוענים כי משמעות ההפרטה היא הכנסת עובדי קבלן נוספים לרכבת. בעקבות השביתה שקיימו העובדים בסוף ספטמבר השנה פסק בית הדין הארצי לעבודה, בראשותה של הנשיאה, נילי ארד, כי השביתה חוקית. יחד עם זאת הורה ביה"ד לצדדים לנהל מו"מ עד 24/10. הצדדים אף הסכימו להאריך את התקופה עד 30/10. אולם לטענת עובדי הרכבת המו"מ הגיע למבוי סתום. הם גם טוענים כי במהלך המו"מ דחה האוצר את הצעת העובדים לתחזק את הקרונות תוך הצבת יעדים ותפוקות ברורים.
כאמור, הערב הוחלט כי הנהלת הרכבת לא תפריט לעת עתה את מערך תחזוקת הקרונות, ואיום השביתה בוטל.