
ביומן ערוץ 7 הבאנו את סיפורה של משפחת אייזנר מקרני שומרון, משפחה המעסיקה כחוק שני עובדות זרות שנתקלות שוב ושוב בקשיי מעבר במחסום הפירות, המחסום שדרכו הן עוברות בדרכן ליום החופשי בכפר סבא.
את סיפורן של השתיים הביאה ביומן ג'וזי אייזנר, אם המשפחה שאימה וחמותה נזקקות כל אחת לעובדת זרה, וכל עוד היה המחסום מנוהל בידי צה"ל המעבר היה פשוט עבור העובדות, ומאז שהוא מנוהל בידי חברה אזרחית נאלצות העובדות לרדת מהאוטובוס לבדיקה ארוכה שנמשכת לעיתים ארבעים דקות ואף יותר מכך. האוטובוס, מיותר לציין, לא מחכה לתום הבדיקה ונוסע. העובדות נאלצות לחכות לאוטובוס הבא, אך כאשר זהו האוטובוס האחרון העניין הופך מעט מורכב יותר.
אייזנר מציינת שלעובדות יש את כל האישורים והמסמכים המתחייבים כחוק ולמרות זאת הן נאלצות לעבור חקירות ותחקירים בכל יציאה ליום חופשי. עוד היא מוסיפה ומספרת כי אחת מהן עובדת אצל המשפחה כבר שלוש שנים ונהגי האוטובוס כבר מכירים אותה ומבקשים מהאחראים למחסום לאפשר לה להמשיך לנסוע, אולם אלה עומדים בסירובם ואומרים "אנחנו מצטערים אבל אלו הנהלים. חייבים לבדוק".
אייזנר מביעה חשש שהעובדים הזרים לא ירצו לעבוד עוד בבתי המשפחות בשומרון בשל עיכובים מסוג זה. לדבריה מדובר בבעיה מוכרת גם למשפחות נוספות העוברות את המסלול הדומה.
את סיפורה של משפחת אייזנר העברנו לחברה המעסיקה את מאבטחי המחסום, וזו הפנתה אותנו למשרד הביטחון שהוא הקובע את הנהלים לבדיקה של העוברים במחסום. פנינו גם למשרד הביטחון ושם נאמר לנו כי "הבדיקות הן בהנחיית השב"כ ומשטרת ישראל. על פי נוהלי הבדיקה שמוכתבים לנו ע"י הגוף המנחה, נוסעים בעלי דרכון זר חייבים בבדיקה ביטחונית". במשרד מדגישים שאין במחסום המסויים הזה נהלים המקשים במיוחד על מעבר העובדים הזרים ואולם מוסיפים כי "עובדים זרים שעוברים באופן קבוע במעברים מטופלים על ידינו בצורה מקלה".
במשרד הביטחון ביקשו את פרטיה של משפחת אייזנר כדי "לקבל ממנה את פרטי העובדות ו"לתפור להן חליפה מתאימה"", כלשונם. כך עשינו. פרטי המשפחה עברו לידי המשרד להמשך טיפול. הערוץ ימשיך לעקוב.
בוועד מתיישבי שומרון, שקיבלו וטיפלו לראשונה בפנייתה של אייזנר מסרו כי הם "מבקשים מכל מי שנתקל בהצקה, חוסר התחשבות או עיכוב מיותר במחסום להפנות את תלונותיהם למייל הוועד [email protected] ואנו נטפל בכך ונעביר לגורמים המתאימים".
יו"ר ועד מתיישבי השומרון בני קצובר אמר בתגובה לפרשה כי "מטרת המחסומים היא שמירה על חייהם וביטחונם ל אזרחי ישראל אך משום מה אנו נחשפים למדיניות של הצקה וחוסר חשיבה בתפעולם. אנו נמשיך ונעקוב אחרי העניין כדי לוודא שהפעלת המחסומים תשמור על מטרתם העיקרית ולא תוסט לנושאים תפלים".
