מהו פשע?. דיכטר
מהו פשע?. דיכטרפלאש 90

בסיומה של ישיבת סיעה סוערת, הודיע דובר קדימה, כי סיעת קדימה קיבלה, ללא מתנגדים, את החלטת ראש התנועה, ציפי לבני, ולפיה הדיון בנושא הפריימריס מוצה ולא יעלה יותר לדיון מחדש עד תום המושב, "זאת במטרה להתמקד בהמשך הפעילות להפלת ממשלת נתניהו".

אולם נראה כי ההחלטה לא מביאה לידי סיום את המתיחות הפנימית במפלגה, אשר מגיעה בימים האחרונים לשיאים חדשים.

במכתב חריף ששיגר ח"כ אבי דיכטר לחבריו הבוקר, בעקבות ישיבת סיעה קודמת שנערכה ביום חמישי, הוא טוען כי יו"ר המפלגה, לבני, ומנכ"ל המפלגה, הסתירו מחברי הכנסת של המפלגה את טיוטת ממצאי מבקר המדינה, ובנוסף ניסו להציג בפני החברים מצג שווא, לפיה המפלגה החלה לבדוק את עצמה עוד לפני שהמבקר הגיש לה את טיוטת הדו"ח החמורה.

במכתב מציין דיכטר, כי "חדי האוזן שבינינו, שמו לב לסתירות שבין דברי היו"ר והמנכ"ל מזה, לבין הצגת הדברים מפי מבקר הפנים של קדימה, רו"ח בר-לב מזה. המנכ"ל טען כי: "טיוטת דו"ח מבקר המדינה, התקבלה בקדימה לאחר שמבקר הפנים כבר החל בבדיקתו המיוחדת". בר-לב הבהיר, כי "כשנתבקשתי לבצע בדיקה מיוחדת, הדבר הראשון שעשיתי הוא לעיין בטיוטת דו"ח מבקר המדינה.." (כלומר חודש וחצי אחרי פרסום טיוטת דו"ח מבקר המדינה, החל בר לב בבדיקתו)".

דיכטר הוסיף, כי "במהלך הישיבה ביום חמישי טען המנכ"ל כי טיוטת מבקר המדינה הוגשה לקדימה בספטמבר 2011 ובכך בקש ליצור תחושה בקרבנו, חברי כנסת, כי בדיקת מבקר הפנים לא קשורה לממצאי מבקר המדינה. בדקתי ומצאתי שטיוטת דו"ח מבקר המדינה הוגשה לקדימה כבר באוגוסט 2011 – ואכן, גם בקדימה חודש ספטמבר בא אחרי אוגוסט...".

"ואם לא די לנו בשקר גס זה, קראנו בתקשורת כי הדו"ח הקשה שכתב מבקר המדינה על ההתנהלות הכספית של קדימה, מקורו בתלונה (המוצדקת לכשעצמה) שהגישה יו"ר קדימה במשטרה. ובכן- גם כאן ראוי להעמיד עובדות על דיוקן: טיוטת מבקר המדינה מאוגוסט 2011 מבקרת באופן חסר תקדים את ההתנהלות הכספית  של מנגנון קדימה ב 7- נושאים שונים ! התלונה במשטרה הוגשה על סעיף אחד מתוך ה- 7 . בישיבת הסיעה בחרו היו"ר לבני והמנכ"ל שחורי , למקד את הדיון סביב הנושא הנמצא בחקירת המשטרה בלבד וביקשו להעלים לחלוטין את כל ההתנהלות הקלוקלת הקשה והמביכה בנושאים האחרים", קבע דיכטר.