
בית המשפט הצבאי ביהודה נקט בצעד נדיר וזיכה מחבל פלשתיני משורת עבירות ביטחוניות, וזאת לאחר שנקבע כי חוקרי השב"כ ניהלו חקירה פסולה תוך שימוש במכות ולחץ על בני משפחתו. כך מדווח הבוקר עיתון 'הארץ'.
המחבל שזוכה הוא אימן חמידה מעזריה. הוא הואשם בסדרת עבירות ביטחוניות בהן גם ירי לעבר עמדת מג"ב באזור ירושלים. על פי הדיווח לאחר האירוע נעצר חמידה ונחקר במשך 40 יום במתקן של השב"כ. בכתב האישום שהוגש נגדו הואשם ב-17 סעיפים, שחלקם מבוססים על הודאה שמסר בחקירה.
בפתיחת משפטו חזר בו מהודאתו משום שלטענתו במשך ימי החקירה איימו עליו החוקרים כי החקירה לא תסתיים עד שלא יודה במעשים המיוחסים לו וישימו אותו במעצר מנהלי. כך, הכניסו החוקרים את אחיו לחקירה כדי לשכנע אותו להודות ואף הזהירו את הנאשם כי יביאו את אחותו למתקן השב"כ. עוד טען כי בחקירה הופסק התשאול למשך 15 יום שבהם לא פגש את חוקריו. באותם ימים שהה בתא עם אסירים פלסטינים המשמשים מדובבים של השב"כ. הם ביקשו ממנו שיפרט את המעשים המיוחסים לו ושיספר על ההיכרות שלו עם פלסטינים אחרים שנחקרו באותן פרשות. לאחר שסירב לעשות כן, חנקו אותו, הצליפו בו בחוט חשמל, ירקו עליו, מנעו ממנו אוכל וכן גנבו את בגדיו. חוקריו של חמידה העידו במהלך המשפט.
כאמור, על פי הדיווח ב'הארץ' נקטו שופטי ביהמ"ש הצבאי, סא"ל צבי לקח, סא"ל טל בנד ורס"ן אמיר דהאן, בצעד נדיר וקיבלו את כל טענותיו של חמידה ומתחו ביקורת על ניהול החקירה של השב"כ.
השופט דהאן כתב כי "עדות חוקרי השב"כ בפני עוררה את הספק שמא החקירה, הקצב שלה, הדברים שנאמרו בה, נגיעתה הישירה לבני משפחתו של הנאשם והאיום המרומז במעצרו העתידי במעצר מנהלי שללו את רצונו החופשי. "התרשמותי מעדותם של החוקרים העלתה את הרושם כי החקירה לא היתה אידילית ולא מכובדת, ושימשו בה אמצעים קשים ובעייתיים במידה ובתדירות ששללו את רצונו החופשי. בפעם הזאת נגדשה הסאה, והנאשם הודח לומר לחוקריו כל דבר ובלבד שהחקירה תיפסק, האיומים המרומזים יוסרו ותהיה לו תקווה כלשהי", כתב.
פסילת ההודאה הביאה לזיכויו של חמידה משורת העבירות בהן נחשד.
בשב"כ הגיבו לאמור ומסרו ל'הארץ' כי "חקירת חשודים על ידי השב"כ מבוצעת על פי החוק והנהלים. החקירות מבוקרות באופן רציף על ידי גורמי משרד המשפטים והמערכת המשפטית. הכרעת הדין התקבלה אצלנו אמש ואנו עדיין לומדים אותה. לאחר גזירת הדין, בכוונת גורמי השב"כ והתביעה הצבאית לבחון את האפשרות להגיש ערעור על זיכויו של הנאשם מחלק מהאישומים".
