נשיא סוריה, בשאר אסד, קיים היום (רביעי) ראיון לרשת ABC, בו הכחיש את כל ההאשמות נגדו על דיכוי אלים של המפגינים הסורים, "כל פעולה כזו נעשתה בידי אדם ספציפי, לא בידי הרשויות".

אסד אמר, "המדינה לא שייכת לי וגם כוחות הביטחון לא. יש הבדל בין מדיניות של דיכוי לבין כמה טעויות שבוצעו על ידי כמה בעלי תפקידים - הבדל גדול. איננו הורגים את בני עמנו. שום שלטון בעולם לא הורג את בני עמו, אלא אם עומד בראשו אדם משוגע".

בהתייחסו לדו"ח האו"ם על פיו משטרו קיים פשעים נגד האנושות, טען אסד כי "סוריה לא קיבלה מהאו"ם כל מסמכים או עדויות התומכים בטענות הללו. האו"ם אינו ארגון אמין - אנחנו חברים בו, אבל זה משחק שאנחנו משחקים - זה לא אומר שאנחנו מאמינים בו".

"עשיתי כמיטב יכולתי, אז אין לי שום רגשות אשמה", השיב אסד על שאלת המראיינת ברברה וולטרס, האם הוא חש צער על ההרוגים, "צר לי על החיים שאבדו, אבל לא אני הרגתי אותם, אז אין כאן עניין של אשמה".

לשאלה האם אינו חושש לסיים את דרכו כמו מובארק או קדאפי, השיב כי "הדבר היחיד שנשיא צריך לחשוש ממנו הוא אובדן תמיכת בני עמו. ללא תמיכת בני עמי, לא הייתי בעמדה בה אני נמצא. סוריה היא מדינה מאוד מורכבת, אי אפשר לשלוט בה בלי תמיכה עממית".