יו"ר הוועדה לזכויות הילד, זבולון אורלב, אמר היום (שלישי) כי "ישנה קואליציה חוצת מפלגות מאוחדת סביב העמדה שחייבים להסדיר נוהל במקרה שעל פי חוק הוחלט לפנות בית בו מתגוררים ילדים",
במהלך דיון הועדה בנושא אמר אורלב כי "המשרד לביטחון פנים ביקש לדחות את הדיון בוועדה. הסכמתי לבטל את הדיון אם אקבל הודעה שעד להסדרת נוהל כזה לא יתקיימו פינויים. יש לי חשש כבד שלנוכח הפגיעות הקשות בילדים בפינויים קודמים עלולות להתרחש פגיעות נוספות. הוועדה רואה את תפקידה להגן על ילדים ולמזער נזקים הנגרמים להם בעת הרס בתיהם".
אורלב אמר לערוץ 7 כי "המשרד לביטחון לא סופר את הילדים וגורם פגיעה אנושה והתעללות קשה בילדים וחובתינו לעמוד על טובת הילד ועל זכויותיו".
נועה ויינשטוק עסיס מהמשרד לביטחון פנים ציינה כי "גם המשרד רואה חשיבות בהסדרת הנושא. אנו מנסים לגבש נוהל בינמשרדי. פנינו למשרדים הנוגעים בדבר. משרד הביטחון מסרב לשתף פעולה. הנושא המשטרתי הוא היבט מסוים. הצבא מבקש סיוע בפינוי שהוא אחראי עליו. המשטרה היא רק גורם מסייע, אנחנו לא הגורם המתכלל".
"התינוק בן השבועיים, שהופרד ממני בליל הפינוי ממגרון, לא חזר לינוק מאז, הילד בן השלוש שכבר נגמל מהמוצץ, חזר אליו וילדים גדולים חזרו להרטיב במיטה", כך דיווחה לוועדה אביטל גפן, שילדיה היו בין מפוני מגרון. איתי הראל ממפוני מגרון: "הבית אליו פרצו כוחות הביטחון מ-4 כיוונים בשעה 4 לפנות בוקר הוא ביתו של שוטר, חבלן במשטרה. הרחיקו תינוק בן שבועיים מאמו. יש בישראל קרוב ל-100,000 מבנים לא חוקיים שבאופן כללי צריכים להיהרס. כל האנשים האלה יכולים לחיות בכוננות מתמדת שאולי יפרצו להם לבית באישון לילה? אנחנו לא בני אדם?"
אורית סטרוק, יו"ר ארגון זכויות האדם ביש"ע שיזמה את הדיון אמרה כי "בשבוע שעבר היו כמה התרעות שכוחות נעים בתוך גזרת בנימין. כולם נכנסו לפאניקה. העירו סבים וסבתות לבוא לקחת את הילדים. אי אפשר לחיות כך בכל פעם שיש תנועת כוחות באזור. כוחות הביטחון לא מוכנים שתהיה הודעה מוקדמת לפני פינוי, אבל ממילא אין הפתעות. הצבא זה אנחנו וכמות ההדלפות מסירה כל ספק שאין גורם הפתעה, אז עדיף שיתריעו על פינוי ואני כסבתא אוכל לקחת את הנכדים שישנו אצלי ולא יתעוררו בלילה כשאנשים לבושים בשחור פורצים להם לחלון ומפנים אותם".
