תהפוך לביתו החדש של אסאד? מוסקבה
תהפוך לביתו החדש של אסאד? מוסקבהפלאש 90

במסגרת ניסיונותיה להוביל לשקט בסוריה העבירה רוסיה הצעה לממשל הסורי ולפיה יקבל נשיא סוריה בשאר אסאד מקלט מדיני ברוסיה במקביל להעברת השלטון מידיו לפארוק א-שרע לתקופה זמנית. כך מדווח העיתון 'מעריב', לטענתו על סמך דיווחיהם של שני גורמים ישראליים רישמיים.

על פי הדיווח את ההצעה קיבל א-שרע מהרוסים במהלך שהותו במוסקבה לפני כשבוע. על פי ההצעה יכהן א'שרע כנשיא זמני עד לקיומן של בחירות במדינה.

את עצם קיומו של הביקור ניסו גורמים רישמיים להסתיר ואולם מאוחר יותר הודו בקיומו. במהלך הביקור נועד א-שרע עם שר החוץ סרגיי לברוב. את תוכן השיחות בין השניים הסתירו השלטונות בסוריה וברוסיה, אולם לטענת 'מעריב' התוכן היה בין השאר גם העברת הצעה זו של נשיאות זמנית לא-שרע ומקלט מדיני במוסקבה לאסאד. בעיתון טוענים כי ההצעה הועברה לסורים על דעת הממשל האמריקאי.

הרוסים מדגישים כי בניגוד לאמריקאים הם אינם מתכוונים לזנוח את ידידיהם, ולא ינהגו כפי שנהגה ארה"ב במשטרו של קדאפי ומובארק, אלא יעשו מאמצים לאיתור פתרון שיותיר את סוריה יציבה.

ביממה האחרונה מתלהטים הרווחות בסוריה וההפגנות נגד בשאר אסאד מתחזקות. בישראל נערכים לאפשרות בה ינסה בשאר אסאד להלהיט את הגבול עם ישראל בכדי להטות את תשומת הלב בציבור הסורי ממשטרו לכיוונה של ישראל, ובהתאם נערכים כוחות צה"ל.