רביב דרוקר
רביב דרוקריחצ

העיתונאי רביב דרוקר תקף את לשכת ראש הממשלה בטקס במהלך טקס קבלת פרס סוקולוב על תחקיריו בתל אביב.

"אנחנו נמצאים תחת מתקפה נחושה של ראש הממשלה ולשכתו. המתקפה הזאת היא לא מוצדקת ולא יעילה והיא בעיקר לא תעבוד", אמר דרוקר, "מה שנורא ברור לעיתונאים ונורא לא ברור ללשכת ראש הממשלה ולעומד בראשה זה שעיתונאים בסוף הולכים אחרי החומר. זה לא סיפור של חילונים ודתיים ולא ימין שמאל, יש לנו דעות אבל בסוף אנחנו הולכים אחרי החומר".

דרוקר המשיך והתייחס לסוגיית ערוץ 10 ואמר: "אסור לסגור את המקום הזה. אסור לתת למעשה הנבלה הזה להתרחש. לכל השרים הבכירים שמתלחשים על כמה זה נורא, אני רוצה לומר דברו בקול, תפסיקו לפחד. אסור לתת לפשע הזה שמתרחש מול עינינו להסתיים בהצלחה".

כמו כן זכו בפרס עיתונאי ידיעות אחרונות יגאל סרנה, הצלמת ורדי כהנא, כתב חדשות 2 חיים ריבלין והקריקטוריסט מושיק לין מ"מעריב".

בחודש אפריל השנה הגיש ראש הממשלה בנימין נתניהו לבית המשפט המחוזי בירושלים תביעת דיבה בגובה שלושה מיליוני שקלים וחצי נגד ערוץ 10, רביב דרוקר, מיקי רוזנטל ונענע10, בעקבות הפרסום על המימון הכפול לכאורה לאחת מטיסותיו.

פרקליטו של נתניהו, עו"ד דוד שמרון, אמר לתקשורת "מאז אמצע שנות ה-50 לא היה אירוע של הוצאת לשון הרע כל כך חמור ומזיק כמו האירוע הזה של תחקירי ערוץ 10". לדבריו, "התחקירים רצופים דיבה מתחילתם ועד סופם, רצף של הכפשות בלתי נכונות, זדוניות ובמקרים מסוימים רשלניות באופן קיצוני. מצאנו עצמנו במקום שאין מנוס, אלא להגיש תביעת דיבה בסך שלושה מיליוני שקלים וחצי".