נערכים לתחרות
נערכים לתחרותצעירים למען ירושלים

בעוד ים המלח לא הצליחה בתחרות הבינ"ל ולא הוכרזה כאחד משבעת פלאי תבל, כעת מתמודדת ירושלים על תואר אחר. הארגון "שבעה פלאי העולם החדשים" (New7Wonders) שחתום על היוזמה לארגן תחרות שבעת פלאי טבע, יצא לאחרונה בתחרות חדשה: שבע הערים המופלאות בעולם.

אחת המתמודדות הבולטות בתחרות היא לא אחרת מאשר העיר שחוברה לה יחדיו. מארגני התחרות אף ציינו את ירושלים כמועמדת מרכזית התחרות, עקב ייחודה ההיסטורי והדתי ליהדות, לנצרות ולאסלאם. לצידה מתמודדות ערים כמו ניו-יורק, לונדון, רומא, קיוטו, טוקיו, קייפטאון ורבות אחרות.

ההצבעה הרשמית תפתח ביום ה-7 בינואר אז יוכלו הגולשים להצביע עבור העיר שברצונם להעמיד כמועמדת מרכזית. עם זאת, כבר כעת יכולים גולשים מכל רחבי העולם להיכנס לאתר ולהציע את הערים המופלאות שלהם ובהם כמובן גם לירושלים בירת ישראל.

בעוד שעיריית ירושלים בודקת בימים אלו, באמצעות מחלקת התיירות בעיר, כיצד לקדם את ירושלים שאכן תיכלל ברשימה המכובדת של שבעת הערים המופלאות בתבל. החליטו בעמותת "צעירים למען ירושלים" לעשות מעשה: בעמוד הפייסבוק של העמותה פתחו עמוד הפניה לאתר ההצבעה ופתחו במבצע מיוחד להחתמת הציבור עבור הבירה.

בימים האחרונים העמידו הפעילים עמדות ובהם מחשבים ניידים בסמוך לשער יפו בעיר העתיקה, שם ביקשו מן העוברים והשבים להיכנס לאתר התחרות ולהצביע לירושלים בתוך רשימת הערים המופלאות.

לאורך התור שהחל להתאסף בכניסה לעיר העתיקה היה אפשר לראות את מגוון האוכלוסייה הירושלמית. החל מרוכלים ערבים העובדים בסמוך, תיירים מהולנד וסקנדינביה, משפחות שבאו לטיול חג ואפילו חרדים צעירים שראו בזה סוג של מצווה. כך לאורך החג העמוס, הצליחו הצעירים הירושלמים להחתים מאות אנשים שביקשו להעמיד את ירושלים לפני ערים אחרות.

הילה זיסברג יו"ר "צעירים למען ירושלים": "לפעמים הצבעה אחת שווה הרבה קמפיינים של הסברה לעיר. ירושלים היא פלא בין 3,000 שנה שלשמחתנו ממשיך לפעום ולעורר עניין ברחבי תבל. זו הזדמנות גדולה עבור אוהבי ירושלים, יהודים, ערבים ונוצרים לאחד כוחות ולבחור בירושלים כעיר המופלאה של כולנו, ואנו שמחים לעזור לירושלים בכלים הצנועים שלנו כתנועה".