
סגן נשיא בית משפט השלום בירושלים, השופט פיינברג, ממשיך לפעול בצורה שנויה במחלוקת כלפי עצורי הימין.
אמש, בעקבות צו מיוחד שהוציא השופט פיינברג, אסרה המשטרה על קיום מחאות כמאה מטר מבית המשפט ועצרה מפגינים שהפרו את הצו והעזו לשרוק. בעקבות המעצר הוגש ערר דחוף כפי שנהוג במקרים אלה מטעם עמותת חננו, אלא שהשופט ביקש את תגובת המשטרה שהסבירה לו ששבעה עצורים נותרים במעצר היות והמחשב של המשטרה התקלקל ולא ניתן לבדוק אם יש להם עבר פלילי. המשטרה הודיעה כי רק סמוך לחצות ניתן יהיה לערוך בדיקה שכזאת.
בעקבות הודעת המשטרה הורה השופט פיינברג לדחות את הערר. בעקבות ההחלטה הורתה המשטרה על כליאתם של העצורים למשך כל הלילה, ורק היום יובאו לדיון בבקשת המשטרה להרחיקם בתנאים ולהטיל עליהם שחרור בתנאי הפקדה, היות וכאמור הפרו את צו השופט ושרקו במשרוקיות.
מעמותת חננו נמסר בתגובה כי הם "מקווים שבית המשפט יורה על שחרור השורקים במשרוקית ללא כל תנאי. לא ייתכן שבשל שריקות יכלאו אנשים למשך לילה שלם ויגיעו למחרת עם בקשת שחרור בתנאים. היה ראוי במיוחד לאור תשובת המשטרה כי המחשב מקולקל להורות על שחרור העצורים לאלתר. במדינה דמוקרטית לא עוצרים אנשים בגלל שהמחשב לא מספק תוצאות".
