חביות וויסקי חבית
חביות וויסקי חביתצילום: פלאש 90

הממונה על אכיפת חוק ההונאה בכשרות ברבנות הראשית לישראל, הרב רפי יוחאי, אמר בראיון השבועי לערוץ 7 כי בארץ ישנם יבואני יין המייבאים בקבוקים שאינם כשרים ויש להיזהר מכך, "רוב היבואנים של היינות הלא כשרים מציינים זאת על בקבוקי היין. עם זאת יכולה להיות בעיה כאשר נמצאים על המדף שני בקבוקי יין מאותו סוג אך אחד כשר ואחד לא כשר ויש לשים לב לכך".

הרב יוחאי הדגיש כי גם על המשקאות החריפים שמקובל להגיד שהם כשרים, יש לוודא שישנו ציון כשרות, "אנשים עושים חשבונות על פי הבנתם ומחליטים שאותו משקה כשר. צריך לדעת כי כל מוצר המיובא מחו"ל צריך להיות תחת פיקוח כשרותי של גוף הכשרות המקומי ובנוסף את אישור הרבנות הראשית לישראל. אם על בקבוקי מים אנשים דורשים כשרות אז על משקאות חריפים על אחת כמה וכמה".

הממונה על אכיפת חוק ההונאה בכשרות פרס בראיון, את בעיות הכשרות במשקאות החריפים לסוגיהם:

ליקרים ישנה בעיה שהאלכוהול לא תמיד מיוצר מענבים. בנוסף, יש בליקרים גם שומנים שבשביל לאחד בין החומרים משתמשים בחומר נוסף שעלולה להיות בו בעיית כשרות".

"אנשים נוטים לחשוב שארק ווודקה לא מיוצרים מענבים, אך צריך לדעת שישנם סוגים מסויימים שכן מיוצרים מענבים. ברנדי מקורו ממש בענבים ויש בעיה עם כל המתחם כולו, שלא בטוח שהוא כשר".

הרב יוחאי שלל את השמועות המוכרות כי אין צורך בכשרות לוויסקי, "ישנם סוגים של וויסקי שאמנם בשלב הראשון נמצאים בחבית כעשר שנים, אך לאחר מכן מכניסים את המשקה לחביות ספוגות ביין וזה 'נותן טעם' של יין נסך".

הרב רפי יוחאי ציין כי גם באולמות אירועים כשרים יש בעיה ב'ברים האקטיבים'. הברים מביאים משקאות, שלא בהכרח מצויינת עליהם הכשרות, ולכן יש להקפיד שמעבר לכך שכל מתחם האולם כשר, תהיה תעודת כשרות גם לבר עצמו.

הרב יוחאי סיפר כי במחלקת הכשרות של הרבנות הראשית לישראל עמלים על עדכון רשימת המוצרים הנמצאים תחת פיקוח כשרותי, שנמצאת באתר הרבנות הראשית לישראל.

לעדכון הכשרות של הרבנת הראשית לישראל לחצו כאן