יוחלף? בגין עם נתניהו
יוחלף? בגין עם נתניהופלאש 90

בישיבת "שרינו" הבוקר הביעו רוב שרי הליכוד תמיכה גורפת ב"חוק ההסדרה" במטרה להביא לפתרון בנוגע למגרון, שכונת האולפנא, גבעת אסף ועמונה, דבר שגרר את הסרתו מסדר היום ע"י ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בתמיכתו של השר בני בגין.

בגין יצא במתקפה חסרת תקדים נגד מי שהוגדרו בפיו "כוחות הסימוס". את הכינוי "כוחות הסימוס" הדביק בגין לקמפיין המתנהל בימים האחרונים ע"י "המטה המשותף" של ועדי המתיישבים בבנימין ושומרון ותנועת קוממיות - קמפיין הכולל שיחות ומשלוח מסרונים ומיילים לשרי הליכוד הבודדים שעדיין לא החליטו מה עמדתם ביחס לחוק ההסדרה למגרון.

המטה המשותף מסר כי "בבריונות הפוליטית שהתרחשה היום נתניהו ממשיך, לצערנו, את 'מורשת שרון' בהתעלמותו מתוצאות משאל המתפקדים בליכוד באותם ימים אפלים של ההתנתקות . אם אין רוב – לא תהיה הצבעה. זהו מנהיג הימין מודל 2012".

המטה הוסיף כי "גם צעקת הקוזאק הנגזל של בגין מול כמה מסרונים, רק ממחישה את האטימות של מי שמוביל לגירוש אנשים מביתם בעקשנותו ובאטימותו. אנו גאים להיות מובילי 'כוחות הסימוס' ומבטיחים לשר בגין שנמשיך בלחץ הציבורי שהוא דמוקרטי וחשוב, כל עוד ראש ממשלה והשר בני בגין מונעים הצבעה דמוקרטית בועדת שרים לחקיקה".

עוד הוסיפו במטה המשותף כי "אותו מיעוט בקרב שרי הליכוד שרוממות הדמוקרטיה בפיהם תורמים לדורסנות האנטי דמוקרטית שבמסגרתה לא הובא היום 'חוק ההסדרה' להצבעה. אנו קוראים למרידור, בגין ואיתן להחליט אם ברצונם לתרום לחורבן ההתיישבות באופן ציני או לפעול בדרך שבה תומכים בוחרי הליכוד ששלחו אותם לכנסת".

יש לציין כי בימים האחרונים יצאו גם פעילי ליכוד בכירים מ"המטה הלאומי בליכוד" ומ"הליכוד שלי" לקמפיין נרחב בו קראו לראש הממשלה לקבל החלטה מיידית בנושא חוק ההסדרה למגרון ולהפסיק להשהות את ההצבעה על החוק. במודעות שפירסמו איזכרו פעילי הליכוד, בצעד חסר תקדים , אף את הפריימריס הקרובים לראשות הליכוד, ואף סיפרו כי "מופעל לחץ רב מהשטח הליכודי להפנות את המחאה נגד התנהלות ראש הממשלה בנושא חוק ההסדרה למגרון גם לפעילות נגדו בפריימריס הקרובים".