הדתיים נגד. אלדד
הדתיים נגד. אלדדפלאש 90

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק לתיקון פקודת הרוקחים (מס' 22), התשע"ב-2011, של ח"כ אריה אלדד (האיחוד הלאומי).

סעיף 4 לפקודת הרוקחים קובע כי המנהל הכללי של משרד הבריאות רשאי לדרוש ממבקשי רישיון לעסוק ברוקחות לעמוד בבחינה נוספת על הבחינות לקבלת תעודה ברוקחות, ואולם עד היום נעשה שימוש בסמכות זו לגבי בוגרי מוסדות לימוד מחוץ לארץ בלבד, הנדרשים לעמוד בבחינה רק על מקצת הנושאים הנדרשים לעיסוק ברוקחות.

לאור זאת, קובעת הצעת החוק שאושרה סופית, כי עמידה בבחינה ממשלתית תהווה תנאי למתן רישיון לכל המבקשים לעסוק ברוקחות. עמידה בבחינה זו, שתוכנה וסדריה ייקבעו בידי משרד הבריאות, תבטיח כי רק בעלי רמה מקצועית נאותה, התואמת את מאפייניו הייחודיים של מקצוע הרוקחות יוכלו לעסוק בעיסוק חשוב זה.

עוד נקבע כי שר הבריאות יוסמך להתקין תקנות לעניין בחינות כאמור, וכן לקבוע אגרות בעד עריכת הבחינות וביצוען.בחינת הרישוי שתהא תנאי לקבלת רישיון לעסוק ברוקחות, לא תפגע בסמכותו של המנהל הכללי של משרד הבריאות לדרוש ממבקש הרישיון לעמוד בבחינות נוספות כאמור בסעיף 4 לפקודת הרוקחים.

יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות, ח"כ חיים כץ (הליכוד), הציג את ההצעה שנדונה בוועדה להכנתה לקריאה השנייה והשלישית ואמר כי "העיסוק ברוקחות כרוך באחריות גדולה לבריאות המטופלים ומצריך ידע תיאורטי נרחב בתחומי מדע שונים. בהתאם לכך, היה מקצוע הרוקחות מהמקצועות הראשונים שהעיסוק בהם הוסדר בחקיקה. עם זאת, התנאים למתן רישיון לעסוק ברוקחות מעוגנים כיום בחקיקת משנה (תקנות הרוקחים), ולא נכללת בהם דרישה לעמוד בבחינת רישוי ממשלתית כמקובל במקצועות אחרים".

"כדי להבטיח כי מתן רישיונות לעיסוק ברוקחות יינתן רק למי שרמתו המקצועית תואמת את הדרישות מרוקחים במערכת הבריאות המודרנית, ועל מנת לקבוע בסיס ידע משותף לכל מקבלי הרישיון לעסוק ברוקחות, קובעת הצעת החוק שאושרה, כי מתן הרישיון יותנה בעמידה בבחינה ממשלתית", אמר כץ. 13 ח"כים תמכו בהצעה בקריאה השנייה, שעברה ללא מתנגדים.12 ח"כים תמכו בהצעה בקריאה השלישית, שעברה ללא מתנגדים.

ח"כ אריה אלדד, יוזם החוק, מברך על אישור החוק בכנסת ומציין, כי "בשנים האחרונות אנו עדים להדרדרות הרמה המקצועית של מקצת הרוקחים בארץ כי השוק מוצף ברוקחים שהוסמכו בבתי ספר גרועים בארצות השכנות ובמקומות אחרים בעולם".

"החוק שיזמתי יחייב בחינות רישוי ברמה נאותה לכל מי שמבקש לעסוק ברוקחות בישראל בין אם למד בארץ בירדן או בשוויץ. החוק יגן על הציבור מפני רוקחים שאינם בקיאים במקצועם", הוסיף.