
נשיא תימן, עלי עבדוללה סאלח, עזב היום (ראשון) את ארצו לצורך קבלת טיפול רפואי בארצות הברית. כך מסרו בכירים בתימן.
בראיון
טלוויזיוני ביקש סלאח "מחילה"
על כל פגם שנוצר במשך 33
שנות שלטונו העריץ.
דוברו של סאלח מסר כי ביום ראשון בערב עזב סאלח את תחומי תימן לכיוון עומאן השכנה. סוכנות הידיעות AP דיווחה לאחר מכן ממקור בכיר בוושינגטון, כי היעד אליו מתכוון סאלח להגיע, הוא ארצות הברית, ומטרת ביקורו היא קבלת טיפול רפואי.
בנאום הפרידה לעם התימני הוא אמר: "בעזרת ה' אני אעזוב לטיפול בארצות הברית, ואחזור לצנעה כראש מפלגת הקונגרס הכללי. אני מבקש מחילה מכל אנשי, גברים ונשים, על כל פגם שהתרחש במהלך 33 שנות שלטוני".
סאלח, בן ה-69, נפגע במתקפה על הארמון הנשיאותי בחודש יוני. לאחר מכן הוא שהה כמה חודשים בערב הסעודית לצורך קבלת טיפולים רפואיים.ביום ראשון התחדשו ההפגנות בצנעה הקוראות להעמיד למשפט את סאלח, בגין מעשיו שגרמו להרג של מאות אנשים בתימן שהפגינו נגד השלטון. המפגינים הניפו שלטים שקראו לסאלח: "הקצב".
הצעד שעשה סאלח מקנה לו חסינות כללית, כך שלא ניתן לתבוע אותו על אף מעשה שעשה בעודו בתפקיד.