
שנים מנסים בעולם למצוא פתרון לגרעינים, כולל החלק הלבן המתווסף להם בפלפל, שהינו מר ודורש עבודה רבה מצד השפים במטבח. וכן עם פיתוח חטיפי ירקות בעולם - נחלו בישראל הצלחה בפיתוח זן חדש של פלפלים מתוקים, קטנים ונקיים מבפנים - ללא גרעינים בשם אנג'לו.
את הפיתוח החדש הובילה חברת "זרעים גדרה" בבעלות קבוצת "Syngenta".
הפלפלים החדשים, שכבר מבוקשים בכל העולם יוצגו בתערוכה החקלאית הגדולה בישראל במו"פ ערבה תיכונה וצפונית, תחנת יאיר, חצבה 1-2 בפברואר 2012.
הזן החדש, שכבר יצר ביקוש בעולם, עוד טרם שיווקו, יוצג לראשונה בתערוכה החקלאית בערבה - פלפל אנג'לו, "AngeloTM Sweet and Seedless Pepper", פלפל ללא גרעינים ומתוק יותר ב-25% מפלפלים רגילים ובגודל קטן במיוחד המותאם לאכילה כחטיף טעים ונוח לצריכה. המוצר פותח בכדי להיענות לצרכן המודרני שמחפש נוחות, הנאה ובריאות במזון שהוא צורך.
אורכו של פלפל אנג'לו בין 5 ל-10 סנטימטר ומשקלו בין 10 ל- 30 גרם. צבעו האדום מעיד על תכולה גבוהה של ויטמין C, ההופך אותו לחטיף בריא, בנוסף הוא זמין במשך כל השנה.
את המוצר פיתחו בטיפוח קלסי במהלך שש השנים האחרונות בניהולם של בני ניר ומנהל המוצר הילל שיפמן. חלקו הגדול של התהליך התבצע בערבה, במשק של ברק תמיר ואביב זיו בצופר.
הפרויקט החל במסגרת פעילותה של חברת "זרעים גדרה" ולאחר רכישתה בידי חברת "Syngenta", אחת מחברות האגרו-טכנולוגיה המובילות בעולם, הפך לפרויקט טיפוח עולמי. הפרויקט המתפרש על פני מספר ארצות ממשיך לפתח זנים נוספים, אך מרכזו נותר בישראל.
התערוכה החקלאית הגדולה בישראל, שתתקיים במו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, ב-1-2 בפברואר 2012, תציג לקהל המבקרים חידושים ופיתוחים בתחומים שונים כגון: חקלאות, גינון, שינוע, איכות הסביבה וחשמל סולארי. השנה ישתתפו בתערוכה יותר מ-250 חברות מהארץ והעולם. כחלק מהתערוכה יתקיימו שני כנסים, כנס מדעי וכנס התיישבות בהשתתפות שרים חברי כנסת ראשי רשויות ומנהלי ארגונים חקלאיים, חוקרים, מדענים וחקלאים. הכניסה ללא תשלום.

