כצל'ה ושאמה. ארכיון
כצל'ה ושאמה. ארכיוןצילום: ישראל ונדי - לשכת ח"כ כ"ץ

בסעיף 14 ד' בהצעת "חוק רשות השידור" החדש, שהונחה על שולחן ועדת הכלכלה נקבע כי "הרכב המועצה ישקף, במידת האפשר, את מגוון הדעות הרווחות בציבור".

יו"ר האיחוד הלאומי ח"כ יעקב כ"ץ (כצל'ה) טען בדיון שהגדרה זו של "במידת האפשר" יוצרת לגיטימציה לכל הרכב של המועצה. למשל, במליאת רשות השידור היוצאת היו רק שני נציגים חובשי כיפה מתוך 31 (!).

בעד ההצעה של כצל'ה לפתוח מחדש את הסעיף בחוק הצביעו: יו"ר הוועדה ח"כ כרמל שאמה-הכהן (ליכוד), ח"כ אופיר אקוניס (ליכוד), ח"כ ישראל אייכלר (יהדות התורה) וח"כ יוליה שמאלוב (קדימה). ח"כ אלכס מילר (ישראל ביתנו) נמנע בהצבעה.

בתגובה לטענות נציגי התקשורת בוועדה, אשר טענו כי אין משמעות לכך שיש רק שני חובשי כיפה מתוך 31, אמר כצל'ה, כי "אני רק יכול לשער מה הייתם אומרים אם היו 29 נציגים חובשי שטריימלים וכיפות ורק שניים חילוניים".

לדבריו, "לא ייתכן שחובשי כיפה מהווים 50 אחוז מקורס קצינים אבל רק 5% ממועצת רשות השידור. אם אנו יודעים לירות אנו גם יודעים לשדר".

בדיון הבא יציע כצל'ה לנסח את הסעיף כך, "הרכב המועצה ישקף, באופן הקרוב ביותר ליחסיות המספרית של הזרמים החברתיים במדינה (מאזיני שידורים בשפה העברית), את מגוון הדעות הרווחות בציבור כמו למשל: חילוניים, מסורתיים, חרדים ודתיים".

כמו כן ידרוש להוסיף סעיף המחייב את רשות השידור להקצות סכום לבדיקת איזון השידורים, "הרשות תקדיש סכום שלא יפחת מ-200,000 ש"ח לבדיקה של איזון וגיוון בשידוריה, ותדאג להגיש דו"ח שנתי למועצת הרשות על ממצאי הבדיקה".

כצל'ה הודה ליו"ר ועדת הכלכלה ח"כ כרמל שאמה-הכהן על שיתוף הפעולה ועל האומץ שאזר מול אנשי רשות השידור ופתח את החוק לדיון מחודש כדי להבטיח גיוון בהרכב המועצה המפקחת על רשות השידור.