
שר החוץ אביגדור ליברמן מזהיר מפני אמירות הנשמעות בלבנון על הצורך לייצר באמצעות חיזבאללה פרובוקציה נגד ישראל על מנת להסיח את הדעת מהנעשה בסוריה.
במפגש עם שגרירי המדינות החברות במועצת הביטחון של האו"ם אמר השר ליברמן כי "אנו מקווים שזה לא יקרה אבל ישראל תהיה מוכנה גם לאפשרות כזו".
ליברמן, אירח הבוקר בניו-יורק את שגרירי המדינות החברות במועצת הביטחון של האו"ם לשיחה על יחסי המועצה עם ישראל והמצב במזרח התיכון.
בהתייחסו להסכם שנחתם בדוחא בין יו"ר הרש"פ, מחמוד עבאס, ליו"ר הלשכה המדינית של חמאס, חאלד משעל, אמר השר ליברמן כי "אנו לא נקבל ממשלה פלסטינית שהחמאס שותף בה מבלי שהחמאס ישנה את עמדתו וכל עוד הוא אינו מכיר בזכות קיומה של מדינת ישראל ובטרם קיבל את כל תנאי הקוורטט". השר ליברמן אמר כי ההסכם שנחתם בדוחא אינו תורם לקידום המו"מ וגם לא לפלסטינים והוא מבוסס על אינטרסים אישיים של עבאס ומשעל.
בעניין אירן אמר השר ליברמן כי המשטר שם מהווה את האיום הגדול ביותר לשלום העולם. "אנו מקווים שהסנקציות האחרונות יגרמו למשטר האירני לסגת מתוכניתו הגרעינית אך אם לא ישראל משאירה את כל האופציות על השולחן".
השר ליברמן גם אמר כי הוא מצפה ממועצת הביטחון לטפל בהתבטאויות החוזרת ונשנות של המנהיג העליון של אירן האייתוללה ח'אמנאי ושל נשיא אירן מחמוד אחמידיניג'אד הקוראים שוב ושוב, גם בשבוע שעבר, למחוק את ישראל מעל המפה.
במפגש השתתפו השגרירים מבריטניה, גרמניה, רוסיה, הודו, דרום אפריקה, פורטוגל, אזרבייג'ן, גואטמלה, איטליה, סינגפור, צ'כיה, פולין, אתיופיה, הולנד וטוגו.