כמאה אלף מפגינים יצאו לרחובותיה של יוון בכדי להפגין נגד החלטת הפרלמנט שם לקבל את מה שמוגדר כתכנית צנע. ההפגנות עברו מהר לפסים אלימים ואל כוחות הביטחון הושלכו בקבוקי תבערה, מוטות ברזל אבנים וכמעט מכל הבא ליד.

במחאתם ביקשו המוחים למנוע את ההחלטה שקיבל הפרלמנט היווני לאשרר את החלטת ממשלת יוון ולפיה שורת קיצוצים ברחבי המשק היווני תאושר. ראש הממשלה היווני קבע כי שורת הקיצוצים המדוברת אותה מקבלת יוון בהנחיית ראשי האיחוד האירופי היא הדרך היחידה להצלת המשק היווני מכאוס ומשחיתות.

תמורת הטלת הקיצוצים בתקציב היווני תקבל ממשלת יוון מהאיחוד האירופי תמיכה של כמאה ושלושים מיליארד יורו שאמורים לאזן את מצבה ולמנוע את קריסתה של המדינה כולה. המפגינים לעומת זאת רואים במהלך כניעה לתכתיבים חיצוניים.

מערך הקיצוצים החדש צפוי להפחית כ-15,000 משרות בשירות הציבורי, לפגוע בפנסיה ובזכויות סוציאליות רבות נוספות ולהוריד משכר המינימום עשרים ושניים אחוזים.