
ראש המטות המשולבים של צבא ארה"ב, גנרל מרטין דמפסי (Martin Dempsey) מתנגד לתקיפה ישראלית באירן. בראיון לרשת CNN אמר כי תקיפה כזו עלולה לערער את היציבות באזור ולא יהיה נכון לבצע אותה.
לדבריו, "הממשל בטוח שהישראלים מבינים את הדאגות שלנו. תקיפה בנקודת הזמן הזו תהיה מערערת ולא תשיג את המטרות ארוכות הטווח של ישראל". דמפסי טוען כי הסנקציות הכלכליות והלחץ הבינלאומי על אירן עושים את שלהם אך סירב לפרט.
מוקדם יותר היום אמר שר הביטחון ברק כי על טהרן כדי להכריח אותה לנטוש את תכנית הגרעין. "אירן גרעינית היא איום לעולם כולו, לא רק לישראל", אמר ברק בשיחה עם עיתונאים בטוקיו. "אנחנו חייבים להאיץ את קצב אכיפת הסנקציות ולעשות אותן משתקות", אמר.
אמש דיווח העיתון הבריטי "גרדיאן" כי בממשל האמריקני גוברת ההערכה שתקיפה באיראן בלתי נמנעת. על-פי הדיווח, גורמים רשמיים בממשל אובמה מאמינים שהסנקציות לא יצליחו להרתיע את טהרן מפיתוח נשק גרעיני. הגורמים העריכו שלארצות הברית לא תישאר ברירה אלא לתקוף באיראן - אחרת היא תאלץ לצפות בישראל עושה זאת.
בחודשים האחרונים החלה איראן להעביר את הצנטריפוגות מהמתקן בנתנז למתקן בקום כדי להגן על היכולת הגרעינית שלה מפני תקיפה אפשרית של ישראל או ארצות-הברית.
