נשיא איראן
נשיא איראןפלאש 90

משרד הנפט האיראני הודיע היום כי הפסיק את משלוחי הנפט לבריטניה ולצרפת. בהודעת המשרד האיראני נכתב כי "יש לנו את הלקוחות שלנו ואין לנו כל קושי למכור נפט גולמי ללקוחות חדשים".

משלחת פקחים של סבא"א, תגיעה מחר לביקור שני החודש באיראן.

היועץ האמריקני לביטחון לאומי, טום דונילון, וראש המודיעין הלאומי האמריקני, ג'יימס קלאפר, נפגשו היום עם בכירי ממשלת ישראל וגופי הביטחון השונים.

השניים, אשר שוגרו על ידי הנשיא אובמה, אמורים להסביר את פעולותיה של ארה"ב בהידוק הסנקציות, בניסיון אחרון להביא את איראן לשולחן המו"מ.

אתמול דווח כי ראש המטות המשולבים של צבא ארה"ב, גנרל מרטין דמפסי (Martin Dempsey) מתנגד לתקיפה ישראלית באירן. בראיון לרשת CNN אמר כי תקיפה כזו עלולה לערער את היציבות באזור ולא יהיה נכון לבצע אותה.

לדבריו, "הממשל בטוח שהישראלים מבינים את הדאגות שלנו. תקיפה בנקודת הזמן הזו תהיה מערערת ולא תשיג את המטרות ארוכות הטווח של ישראל". דמפסי טוען כי הסנקציות הכלכליות והלחץ הבינלאומי על אירן עושים את שלהם אך סירב לפרט.