אילוסטרציה
אילוסטרציהפלאש 90

שוטר משמר הגבול לשעבר, עדן כהן, הורשע היום (ראשון) בבית המשפט המחוזי בירושלים בשורה של עבירות גניבת אמל"ח שביצע במהלך שירותו.

שופט ביהמ"ש המחוזי, אמנון כהן, הרשיע את השוטר בשתי עבירות של גניבה בידי עובד הציבור, שתי עבירות של ייצור וסחר בנשק ועבירה של סחר בנשק, ארבע עבירות של מרמה והפרת אמונים ועבירה של החזקת נשק.

מכתב האישום עולה, כי במהלך שירותו כשוטר בשירות סדיר במשמר הגבול, בבסיס חטיבת מג"ב בבית אל, החל מדצמבר 2008, גנב כהן אמצעי לחימה שהועמדו לרשותו, הן בבסיס והן במסגרת פעילויות מבצעיות, בהן נטל חלק במהלך שירותו.

בין היתר, טענה הפרקליטות, כי כהן גנב כ-100 רימוני הלם מסוג "סנוור", אותם מכר לאחרים. כמו כן, נטען, כי גנב כדורי רובה מסוג 5.56 מ"מ וכדורים חסרי קליע. בהמשך נטען, כי  הנאשם הכין מטעני חבלה ומכרם, בין היתר, לגורמים עבריינים ובנוסף החזיק הנאשם בביתו אמצעי לחימה מסוגים שונים.

מנגד, זוכה השוטר מעבירה של שיבוש הליכי חקירה, זאת לאחר שהשופט כהן קבע, כיאי התייצבותו לחקירה איננה עבירה פלילית, זאת בעקבות קביעתו של בית המשפט העליון בנושא.