האם יחולק החומר המסיונרי?
האם יחולק החומר המסיונרי?פלאש 90

עשרות דוורים שנדרשו לחלק עותקים של "הברית החדשה" לבתים ברמת גן סירבו לעשות זאת, בטענה שמדובר בחומר מסיונרי.

הדוורים טוענים כי החלוקה אסורה על פי ההלכה וכי יתכן שהדבר אסור גם על פי חוק, ועל כן יש לבצע בירור משפטי לפני שמחליטים האם לחלק את החומר.

הדוורים פנו לח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי, על מנת שיסייע להם מול הנהלת הדואר אשר דורשת מהם לבצע את עבודתם ולחלק את החומר שנשלח.

בעקבות הפניה שוחח ח"כ אורלב עם שר התקשורת משה כחלון (ליכוד), עם מנכ"ל המשרד ועם יו"ר חברת דואר ישראל, ודרש לעצור את החלוקה עד לסיום הבירור המשפטי בעניין. לדבריו, השר ויו"ר הדואר אישרו את הדבר ונמנעה חלוקת החומר לעת עתה.

למרות זאת, מהדואר נמסר בתגובה, כי "חברת דואר ישראל בע"מ היא חברה ממשלתית הפועלת בהתאם לחוק הדואר, שעל פיו היא מחויבת לחלק כל דבר דואר שמגיע אליה לחלוקה. לחברת דואר ישראל אין זכות או יכולת לברור מה לחלק או לא. על כן, גם במקרה הזה דברי הדואר יחולקו בהתאם לחובתנו על פי החוק".